voetballen of vechten

Herman van Campenhout

Herman van Campenhout

Herman Van Campenhout is geboren in Meise op 17 december 1943. Hij is een Belgisch schrijver van jeugdliteratuur.

Van Campenhout heeft de lerarenopleiding Nederlands gedaan en daarnaast heeft hij ook nog geschiedenis en godsdienst gestudeerd. Jarenlang heeft hij als leraar Nederlands en Godsdienst op een middelbare school gewerkt: van 1968 t/m 1998. Op dit moment is hij fulltime schrijver.

Informatie over de hoofdpersoon en waarom ik me goed kan inleven in die persoon.

De hoofdpersoon is Frank Sumption. Ik kan me heel goed inleven in die persoon omdat in het boek heel goed beschreven hoe het persoon zich voelt en waar hij zich bevindt dat je het gewoon al voor je ziet gebeuren.

Het moraal

In dit boek ging het om Frank Sumption weg moest om in het leger te gaan meevechten. Hij moest de hele tijd waakzaam blijven, maar op kerstdag moet hij extra op zijn hoede blijven, want ze verwachten een aanval van de Duitsers, maar dan hoort hij geen kanonnen of kogels maar kerstliedjes aan de overkant uiteindelijk besloten ze om een dag wapenstilstand te houden. Hij leert daar iemand kennen waar hij al snel bevriend mee is. De volgende dag is zijn vriend doodgeschoten. Frank besluit om weg te gaan hij word gepakt en veroordeeld tot doodstraf, daarom moet je doorgaan wat er ook gebeurt.

beordelingswoorden

Spannend, omdat het verhaal heel goed is beschreven en dat je gewoon heel goed kan mee leven met die persoon en als je in het leger zit en je bent ver van huis en er is oorlog is de vraag of hij levend thuiskomt.

kortingscode

Dit boek is echt een aanrader. Als je het boek ook wilt kopen kost het 12,95, maar als je deze 6DZOX45F2 kortingscode invoert krijg je 15% korting.