Red de wereld

En doe mee aan onze actie!

Het probleem

Zelfs vandaag wordt er nog plastic afval gedumpt in de zeeën en oceanen. Dit zorgt ervoor dat deze grote hoeveelheden water flink vervuild raken, maar het ergste probleem is dat de dieren er veel last van hebben en zelfs uitsterven. Zij weten niet dat het plastic afval gevaarlijk en zelfs dodelijk kan zijn. In deze flyer ga je hier meer over lezen.

De dieren

De dieren in de zeeën en oceanen hebben veel last van het plastic afval, sommigen eten het op omdat ze niet weten dat het giftig/dodelijk is en anderen raken verstrikt in het afval waardoor ze zonder hulp voor de rest van hun leven in het afval moeten leven. Ook vandaag worden er dode of zieke dieren gevonden op het strand, deze dieren hebben bijvoorbeeld plastic in hun maag. Help de dieren nu!

Het milieu

Ook de natuur zelf heeft last van de plastic soep, al het plastic dat niet achterblijft in het water spoelt aan. Hierdoor raken veel plekken vervuild zoals stranden. Gelukkig worden de stranden wel schoongemaakt, in 2012 gingen wel 500.00 mensen meer dan 32 kilometer strand opruimen! Maar dat is nog niet genoeg! Jij kan de wereld ook helpen, jij kan de wereld redden!