De Reis van Sven en Tessa

Zuid-Oost Azië en Oceanië

De Reis:

We beginnen onze reis op 14 januari, dan vliegen we naar Bangkok in Thailand. In Thailand start onze rondreis door Zuid-Oost Azië. We zullen ons met busjes, treinreizen, samlors, tuk-tuks en de voetenwagen een weg gaan banen door Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos. Uiteindelijk komen na die rondreis weer uit in Bangkok, vanwaar we op 22 april het vliegtuig pakken naar Sydney in Australië. Dan vliegen we meteen door naar Melbourne, waar we herenigd worden met Rob, Els, Lisa en Jordy. Dan gaan we samen een drie weken durende reis maken langs de oostkust van Australië. Na die drie weken blijven Tessa en ik nog een weekje in het noordelijke Cairns, om op 29 mei vanaf daar door te vliegen naar Auckland, Nieuw Zeeland. Hier huren we een ieniemienie campertje om in drie weken een reis van het noorder- naar het zuidereiland te maken. Na die drie weken vliegen op 22 juni vanaf Christchurch naar Nadi, Fiji. Hier gaan we 8 dagen relaxen en genieten van de mooie omgeving. Dan zit het er al weer op voor ons, op 1 juli vliegen we vanaf Nadi via Hong Kong terug naar Amsterdam!


De Route

Big image

Wat gaat er allemaal mee?

Kortgezegd: 'vrij weinig!' We hebben allebei een grote backpack van 70 liter en een klein dagrugzakje. Dat lijkt veel, maar 6 shirtjes, 3 broeken, 1 paar schoenen en 1 vest is niet veel voor een half jaar. Ook de toilettas mist dingen als een geurtje of make-up. Verder gaan er een sneldrogende handdoek, een slaapzak zonder vulling (lakenzak), een klein luchtkussentje, wat standaard medicijnen, een EHBO-setje en wat andere handige spulletjes mee. We hebben op basis van internetfora en verhalen van vrienden alles bij ons wat essentieel is en eigenlijk niet veel meer.


Is zojuist niet de pleuris uitgebroken in Bangkok?

Politiek gezien is het inderdaad instabiel in Bangkok, er zijn protesten en er zijn al een paar doden gevallen. Deze protesten zijn echter gericht richting de overheid. Verhalen van mensen die er nu zitten leren ons dat wanneer bepaalde (niet-toeristische) gebieden vermeden worden er eigenlijk niets aan de hand is. Buiten Bangkok merk je sowieso niets van de ongeregeldheden. Er zijn fora op internet die van dag tot dag beschrijven wat er allemaal speelt in Bangkok, deze houden we goed in de gaten.

Terugkomst

Tuesday, July 1st, 7pm

Amsterdam Airport Schiphol, The Netherlands

Amsterdam Airport Schiphol, NH