Romanverkstad i London

För dig som kommit en bit på vägen med ditt romanmanus

Skrivlust och storstadspuls i härliga London

För 9:e gången intar vi Londons mysigaste pub - The Victoria i Paddington - och jobbar med DIN roman. Ta med en bokidé eller ett projekt du skrivit en del på och få verktyg, inspiration och skrivkompisar som sätter fart på skrivandet. Vi kommer att experimentera med olika perspektiv och berättarröster, finslipa dialog och gestaltning, skriva texter som berör (och som du kan ha med i din roman), jobba med tema och budskap, göra svåra grejer som är lätta att undvika när man sitter på egen hand. Vi pratar dessutom en del om utgivning och förlagsstrategi. Läs mer om upplägg och pris och anmäl dig här: http://simplesignup.se/event/51748-romankurs-i-london-17-22-maj-2015

Romanverkstad i London

Sunday, May 17th 2015 at 7pm to Friday, May 22nd 2015 at 1pm

10A Strathearn Pl

London

For more information, visit the event page on Facebook.

Din kursledare - Ann Ljungberg

Författarcoach, skrivkursledare, lektör mm. Ditt skrivande i fokus.

Såhär tycker tidigare kursdeltagare

Stort tack för en fantastiskt trevlig, rolig och givande vecka. Den överträffade mina förväntningar med råge.

Du är grym! Vilken känsla du har för språkets detaljer – Och din träffsäkerhet att sätta fingret på enstaka ord är imponerande.
Du är dessutom en pedagog värd namnet. Jag har varit på många kurser såväl i Sverige som utomlands. Det vanligaste är att kursledaren vill briljera, utan att ha någon som helst känsla för gruppens kunskapsnivå eller intresse. Du hittar klockrent båda.

Dessutom har du en underbar personlighet, och känsla för hur du ska uttrycka dig för att få alla med – vilket är avgörande!

Jonas Karlsson


Jag är otroligt nöjd med kursen. Ett bra upplägg att lärdomarna pytsas ut i samband med uppläsningen. Har lärt mig massor av att lyssna på alla skickliga skribenter, och på dina träffsäkra kommentarer.
Jag är särskilt nöjd med den individuella skrivuppgiften. Inser att det inte går att göra den innan du fått en bild av varje persons skrivande och utvecklingsbehov. Men tyckte den var så inspirerande att jag väldigt gärna hade tagit emot fler.
Jag är otroligt glad att kursen kom när jag behövde den som mest, i samband med lektörsutlåtandet. Nu tror (vet?) jag hur jag ska tackla de punkter som du angav som förbättringsområden. Coachingtimmen gav även den mycket bra insikter. Jag är glad att jag har en till, längre fram, för att stämma av hur långt jag kommit.
Vill verkligen hålla kvar den på gränsen till euforiska känslan, att det kommer att bli en bok, en bra bok, när det kommer omkring.
Från mitt hjärta - ett stort tack! Kram SylviaKursen har givit mig precis det jag längtat efter; mer kunskap om skrivandets svåra konst! Mycket som jag egentligen redan visste, men kunskapen har laddats på nytt och även fått fler perspektiv.
Ann, du är en mycket bra lärare. Lyssnande och klok. Har förmågan att snabbt plocka upp ”problemen” i texterna, också när de bara läses upp relativt snabbt. Du stöttar och ger tillbaks det du upptäckt, som kanske inte är så bra, och låter var och en lösa det själv och lära sig något.
En mycket stöttande och kunnig pedagog.
Jag har inte saknat något i kursens upplägg.
Känner mig glad och taggad. Nu ska det bli skriva av!
Disa Åberg


Det är första gången jag är på en kurs som denna. Jag kom med ett manus jag fastnat i – jag åker härifrån ... ja förlöst. Skrivlusten är tillbaka, genom de kloka övningarna och Anns insiksfulla kommentarer har torra stycken öppnat sig. Med nya klara ögon ser jag mitt manus igen och hr fyllt ut stycken jag arbetat med med nytt liv. En väldigt lyssnande kurs. Jag har känt mig hörd och lyssnat själv och denna process har skapat några insikter. Det här är en kurs med aha-upplevelser! Anns förmåga att handfast och ändå ödmjukt leda oss i arbetet skapade en bra gruppdynamik.
Tack Ann! Suveräna dagar.
Eva Swedenmark