Scenario A

Groen en Concentratie

Concentratie

De mensen gaan dichter bij elkaar wonen, voornamelijk in de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Eindhoven, Zwolle en Middelburg.

Werkgelegenheid

Bij de steden is er veel werkgelegenheid, er zitten verschillende bedrijven zodat iedereen zijn of haar beroep uit kan oefenen. Je hoeft niet ver te reizen, en als je helemaal niet wilt reizen kan je natuurlijk ook thuis werken.

Vervoer

Het vervoer wordt groener, je kan op de fiets naar je werk en er loopt een spoorlijn naar de andere grote steden. Daardoor gebruik je de auto minder en is er minder CO2 uitstoot.

Wonen

De meeste mensen gaan in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht of een noordelijk deel van Noord-Brabant wonen. Dit is een gebied waar al veel mensen wonen, dus dan hoeft er niet heel veel veranderd te worden.

Industrie

De industrie bevindt zich in Noord-Brabant, want dan hebben de vervuilende stoffen zo min mogelijk effect of de landbouw en de natuur.

Landbouw

De landbouw vindt plaats in Flevoland en Groningen, er is daar genoeg ruimte en er zijn dan minder schadelijke stoffen in de lucht omdat de industrie ver weg is.

Recreatie

De Waddeneilanden en Zeeland worden een recreatiegebied, er komen veel vakantie parken en activiteiten om op vakantie te doen, zoals watersporten of wadlopen.

Ouderen

In Friesland gaan de ouderen wonen, er komen parken voor de ouderen en er loopt een spoorlijn naar de stad want dan hoeven de verzorgers niet verplicht op de ouderenparken te wonen.

Natuur

Er komt natuur in Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Dat is een groot gebied aan elkaar, dus er kunnen veel dieren vrij leven zonder dat zij een bedreiging vormen voor de steden of de steden een bedreiging voor de dieren.