Berkenbrief

Nieuwsbrief van Berkenboom Humaniora - januari + februari

Eerste toonmoment STEM was een succes!

Onze STEM-leerlingen werden heel even uitvinders: in hun tweede project dit schooljaar werden zij in groepjes uitgedaagd om, functionerend als een designbureau, een gebruiksvoorwerp te ontwikkelen op basis van kleine fietslichtjes. Het ontwerp diende nuttig, origineel én duurzaam te zijn. Er werd gebrainstormd, geschetst en getekend. Daarna programmeerden de leerlingen hun product in 3D-software om ze vervolgens te 3D-printen met de eigen 3D-printer.

​ ​

Daarnaast ontwikkelden de eerstejaars een eigen mobiele app om hun product aan te prijzen. Alle fasen van het ontwerpproces werden daarbij doorlopen: zo kregen ze bijvoorbeeld gedurende 3 uurtjes les van een extern expert om hun ontwerp in een vroeg stadium in 3D te leren schetsen en nadien tekenen. Er werd tijd vrijgemaakt voor zowel planning, uitvoering als reflectie.
Big image

Lesmarathon 4de jaar - 2145 euro voor VZW BIJS!

Van vrijdagochtend 29 januari tot zaterdagochtend 30 januari hielden de vierdes hun jaarlijkse lesmarathon. 24 uur op school, wie kan het zo gek bedenken? Onze leerlingen vonden het in elk geval geweldig! De inzet van de leerlingenraad en vele collega’s maakte van de avond, nacht en ochtend een boeiende en gevarieerde aaneenschakeling van activiteiten. Vier secretariaatsmedewerkers coachten de leerlingen van 4d om de hele bende (120 personen) van verse pizza en huisgemaakt dessert te voorzien. De L.O.-leerkracht organiseerde op haar beurt een nachtelijk volleybaltoernooi waarbij de verschillende klassen het tegen elkaar opnamen. Trots kunnen wij meedelen dat we 2145 euro hebben ingezameld voor VZW BIJS. Ook willen we onze sponsors hartelijk danken!

Lagere scholen van Berkenboom op bezoek

Op maandag 1 februari kwamen de zesdeklassers van Berkenboom Heistraat, Ankerstraat en De Fontein bij ons op bezoek. Onze eerstejaars gaven enthousiast uitleg over zowel het leren als het leven op onze school en antwoordden op de vele vragen die de leerlingen hadden. Zo leerden ze Berkenboom Humaniora in al z'n facetten kennen. Binnenkort zijn de lagere scholen opnieuw welkom, maar dan voor een (spannend) voetbaltornooi!

Snoezelmuziek voor kinderdagverblijf

Seppe van Aken en Jasper Overmeire hebben een cd met snoezelmuziek gemaakt voor therapeutisch kinderdagverblijf Het Veer. Ze vonden de muziek in het kinderdagverblijf gedateerd en schreven daarom zelf zeven nummers. Hier vind je het hele artikel.

Goud voor Lotte en Kyra

Op 3 februari heeft Lotte De Foer (4b) goud​ behaald tijdens de SVS INDOOR Atletiek (in Gent). Kyra Steenput uit 3d werd onlangs Belgisch kampioen judo. Proficiat dames, voor jullie uitermate knappe prestatie!

OPENDEUR OP BERKENBOOM

Big image

Kalender februari

15 febr - dikke truiendag

16 febr - 'Shut your facebook' - 2e graad

17 febr - 2e ronde Fysica Olympiade

22 febr - Engels toneel : 'Just good friends' (2e jaar) - 'MeTV' (2e graad) - 'Best of all possible worlds' (3e graad)

23 febr - Concert Brel -3e graad

24 febr - 2e ronde Chemie Olympiade - S.U. seminarie 'DNA - test bij visfraude' (6d)

25 febr - Sessies internetvaardig -1e jaar

28 febr - Brunch@Berkenboom

29 febr- VRIJAF : pedagogische studiedag

4 maart - 100-dagenviering

Welkom

Xavi dochter van Liesbet De Mey en Eduardo en kleindochter van Kathleen Bert (oud-

leerkracht). Geboren op 23 december 2015

Onze deelneming

  • Mevrouw Hilda De Naeyer, oma van Marthe (4c), Floor (3c) en Sien (1b)


  • Mevrouw Maria Van Hese, overgrootmoeder van Ward Jansseune (1g)


  • De Heer Camiel De Cock, opa van Stijn De Cock (1e)


  • De Heer Hubert Pauwels, opa van Victor Pauwels (1f)

Berkenboom Humaniora

Een middelgrote school in het hartje van Sint-Niklaas.

Kleine Peperstraat 16

9100 Sint-Niklaas

Brunch op Berkenboom

Berkenboom Humaniora nodigt u graag uit voor de 8ste editie van deBrunch@Berkenboom. Het thema van deze editie is 'iedereen draait mee'.

De brunch vindt plaats op zondag 28 februari vanaf 10.00 uur in de sporthal. Brunchen kan doorlopend tussen 10.30 en 13.30 uur.

De opbrengst gaat dit jaar naar het uitbreiden van het wifi-netwerk op onze school.

De inschrijving gebeurt online via de website van de school, waar u ook alle bijkomende informatie (menu en betalingswijze) kan vinden.