Happy St.Patrick's Day !

spiritul si puterea de regenerare specifica nemuritorilor !

Geografie sentimentală ...


Happy St.Patrick's Day !

acestui popor care răstignit, izgonit şi înfometat de mii de ori a dovedit a avea mereu la îndemână, aproape de inima sa, spiritul şi puterea de regenerare specifică nemuritorilor!


... sau unde se adevereşte încă o dată- dacă mai era nevoie – că există insule de armonie spirituală


Motto: ‘’ acest pământ sfânt de pelerini, călugări, cărturari şi poeţi’’

(James Joyce- citat din memorie)

‘’ Atât de mult a lucrat iubirea lui Dumnezeu încât frica de El şi credinţa mi-au fost întărite şi spiritul meu era atât de mişcat încât în acea zi am închinat peste o sută de rugăciuni şi în noapte la fel, stând în pădure în munte obişunind mai apoi a mă trezi înaintea răsăritului pentru a mă ruga în zăpadă, în frigul de gheaţă sau în ploaie şi astfel am ajuns să nu simt nici boală nici lene, deoarece, după cum ştiu acum, Duhul Sfânt ardea în mine continuu.....

...iar în a 40- a zi de post văzând că şerpii vor să-l omoare Sf.Patrick i-a alungat pe toţi în mare!''

(trad. liberă din Confesiunile Sf.Patrick)Căutând spiritul pe care l-am iubit din lecturile tinereţii am ajuns '' hocus-pocus'' în inima fierbinte, ascunsă dar vibrând puternic în munţii acestei insule, undeva pe coasta de vest - in mult celebrul Kerry- alături de ''ultimii mohicani'' ( nu vă pierdeţi cu firea, când spun ''ultimii mohicani'' asta inseamna încă mii) Pat & John Piggott, , gemeni cu gustul baladelor vechi, ţărani simpli purtand în sange sarea pămăntului lor , titani ai unui neam ce ştie să-şi respecte valorile, trecutul şi bătrânii , unde zilnic din toată colţurile lumii vin cei dintr-un acelaşi neam cu ei pentru a se adăpa ca din fântâni eucaristice şi ceea ce a urmat veti vedea, un crâmpei, în video-ul anexat. ( în cadrul unei trupe instituite ad-hoc şi pe care am numit-o ''Hot Whiskey'' ...desigur)

Atât aş mai dori să vă spun -nu pot să-mi ascund credinţa- cât timp mai există asemenea locuri în lume ( nu contează coordonatele) şi dragostea noastră pentru asemenea oameni încă nu e totul pierdut, încă ne dovedim umani şi nu bestii, încă duhul curat ne parcurge şi în zilele ce vor veni după noi nu va fi deşert! Abia atunci ai emigrat cu ''adevărat'' când pentru tine bătrânii, tradiţia şi cântecul ţării tale nu mai înseamnă nimic, aşa şi numai aşa vei deveni tu, om ce ar fi tb să exişti frumos, un om fără de ţară! Să învăţăm de la acest popor care a făcut de mii de ori înconjurul lumii şi s-a dispersat împins de-o istorie nefastă într-atât încât aproape nu mai există loc unde să nu bată o inimă de irlandez, să învăţăm dară că inima îşi are rădăcinile sale şi aşa trebuie să fie.... altfel ea nu va putea decât să moară !

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VHpI4JuNxM8


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q6KPc2k5_nE

Spiritul irlandez in Kerry al anul 2013

Pat & John Piggott

Music done by Pat & John Piggott in Ireland (Please read Description thank you)
Riverdance the final performance
Oró Sé do Bheatha 'Bhaile - The Dubliners
Loreena McKennitt - Stolen Child (Criança Roubada)
Pervane (Irish traditional) - Ross Daly
St. Patrick's Day Parade | Baltimore | 2013
2013 St Patrick's Day Parade Tokyo