eTwinning

Sesiune de informare

Big image

Ce este eTwinning?

eTwinning este comunitatea şcolilor din Europa.

eTwinning oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în şcolile din ţările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii, pe scurt, un spaţiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educaţională din Europa.

Acţiunea eTwinning promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării şi informaţiei (TIC), oferind asistenţă, instrumente de lucru şi servicii şcolilor.

Portalul eTwinning (www.etwinning.net) este punctul central de întâlnire şi de lucru al acţiunii. Portalul este disponibil în 28 de limbi şi numără circa 230.277 de membri şi peste 5462 de proiecte* din toată Europa. De asemenea, portalul pune la dispoziţia cadrelor didactice instrumente online cu ajutorul cărora pot căuta parteneri, pot demara proiecte, pot face schimb de idei şi bune practici şi pot începe să colaboreze imediat graţie gamei variate de instrumente personalizate de pe platforma eTwinning.

Lansat în 2005 drept componenta fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, din 2014. Biroul Central de Asistenţă eTwinning este administrat de European Schoolnet, un parteneriat internaţional format din 31 ministere europene ale educaţiei, ce concepe instrumente de învăţare pentru şcolile, cadrele didactice şi elevii din Europa. La nivel naţional, eTwinning beneficiază şi de sprijinul a 37 de birouri naţionale de asistenţă.

Evenimentul

va avea loc la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Beclean, luni, 7.12. 2015, ora 13, locatia CDI.Moderator, prof. Silveşan Tatiana