Elliott and Associates

Research Global Markets

Big image

Elliott and Associates Corporate Advisory Services europe tokyo paris asia: 7 TIPS FÖR ATT LINDRA EKONOMISK STRESS 2015

Idag, är måndag 19 januari – även känd som "blå måndag," den mest deprimerande dagen på året, som drabbar 10% av den kanadensiska befolkningen med låga motiverande nivåer och depression över finansiella resterna från semestern.


Pengar är den ledande källan till stress bland kanadensare (ännu mer förstärkt vid denna tid på året) och kan leda till snöbollseffekt effekter på allmän hälsa, välbefinnande och lycka. Som ett resultat, uppmuntrar mer experter individer att inventera sina finanser och skapa en plan för 2015 som gör det möjligt för förbättring i andra områden av livet.


Här är en lista med tips som tillhandahålls av BlueShore finans:


1. vara beredd för en regnig dag


Oavsett om det är en ny överföring, byta tak eller göra en akut resa att ta hand om en nära anhörig, kan oväntade utgifter uppstå. Tumregeln är att ha tre månadslöner sparade som skyddsnät. Eller du kan ställa in en kredit för nödsituationer endast.


2. bli av kreditkort skuld


Om du bär en balans månad efter månad på ditt kreditkort, betalar du för mycket intresse. Om du inte kan betala av ditt kreditkort i sin helhet varje månad, begränsa din användning av kortet. Eller överföra din balans till en lägre ränta kredit.


3. ge dig själv en anledning att spara


Gör en lista över dina mål och prioritera dem. Sedan få råd om bästa sättet att spara för dessa mål. En hög ränta sparkonto kan vara bättre för ett kortsiktigt mål medan investera i marknaden kan vara lämpligt för ett långsiktigt mål.


4. om du har barn, bli organiserad med RESPs nu


Den genomsnittliga kostnaden för en högskoleutbildning är $7.500 till $20.000 per år. Se till att du bidrar till RESPs och se till att du maximera Kanada utbildning besparingar bidraget, som toppar upp ditt bidrag med en 20% statligt bidrag.


5. räkna ut din årsinkomst 2015 nu


Om du räknar dina inkomster att öka i framtiden, anser att en högre RRIF (registrerade pension inkomst fond) betalning och anslå vissa medel i din TFSA för 2015. Om du räknar din inkomst att minska i framtiden, överväga att göra en högre RRSP bidrag i år.


6. minska dina förluster


Om du investerar, minska dina förluster innan de blir stora och låta dina vinster som kör. Framgångsrika investerare kan förlora över hälften av tid som förluster inte tillåts sammansatta. Ger lönsam handel rum för att fortsätta deras uppåt klättra tar en enorm mängd mod, men kommer sannolikt pay off i framtiden.


7. gör detta året får du en ekonomisk plan


Sluta förhala. Gå till en kvalificerad fackman som kommer titta på din totala ekonomiska bilden och ge dig sinnesfrid som du ställt in för långsiktiga finansiella wellness.