Asigurarea Facultativa a Locuintei

Toti proprietarii care detin o casa sunt constienti probabil de faptul ca aceasta trebuie asigurata obligatoriu, polita acoperind 3 riscuri foarte importante:


  1. riscul de cutremur;
  2. riscul de inundatii;
  3. riscul de alunecari de teren.


Pentru acoperirea altor tipuri de riscuri, a caror frecventa de aparitie ar putea fi una cu mult mai mare de atat, proprietarii de case vor avea la dispozitie asigurarea facultativa a caselor, care va fi in masura sa acopere pentru ei riscuri cu mult mai diverse de atat.


Astfel, cu ajutorul unei astfel de oferte, clientii vor fi in masura sa beneficieze de protectie impotriva unor riscuri cu mult mai diversificate de atat. Este vorba despre orice tip de fenomen natural, despre calamitati, incendii sau chiar explozii care pot distruge agoniseala de o viata.


Acest tip de evenimente nu pun in pericol doar structuta unei locuinte, ci si bunurile noastre (mobilier, aparate electronice si electrocasnice, haine si orice alte bunuri de valoare). Cu ajutorul unei oferte de asigurare facultativa a locuintei, clientii vor reusi sa beneficieze de un bun nivel de protectie impotriva acestor riscuri si vor putea avea certitudinea ca orice s-ar intampla, ei vor avea mereu un acoperis deasupra capului.


O asigurare de locuinta pe care o poti cumpara la cel mai bun pret va fi de asemenea in masura sa confere protectie si in privinta riscurilor legate de furtul de bunuri din locuinta, actelor de talharie care pot de asemenea sa duca si la distrugeri la nivelul unei case.


O polita aleasa cu grija de un client va fi aceea care sa confere totodata acoperire si in cazul actelor de vandalism sau diverselor distrugeri provocate de mana omului. Importanta asigurarii facultative este asadar mai mult decat evidenta in aceste conditii si orice client va fi in masura sa recunoasca beneficiile pe care aceasta este in masura sa le aduca.


Autoritatile au inteles si ele necesitatea asigurarilor de locuinta optionale si nu va mai fi astfel nevoie pentru clienti sa mai incheie polita cu caracter obligatoriu chiar daca beneficiaza deja de asigurarea facultativa. Polita optionala acopera deja cele 3 riscuri majore pe care asigurarea obligatorie le presupune si in aceste conditii nu va mai fi cazul pentru clienti sa mai incheie ambele tipuri de asigurari.


Daca polita obligatorie ofera despagubiri clientilor in limita sumei de de 10.000 Euro pentru locuinte ce fac parte din categoria B si de 20.000 Euro pentru casele incadrate in categoria A, cu asigurarea facultativa, locuintele vor putea fi asigurate la valoarea lor reala si astfel in cazul in care un eveniment mai putin fericit ar putea avea loc, clientii nu vor mai avea apoi de ce sa isi mai faca probleme in acest sens.


Fii responsabil si alege cea mai buna aisgurare de locuinta pentru tine si pentru familia ta!