MAD-faculty

Audiovisuele kunsten/Beeldende kunsten/Productiedesign/…

Big image

Jouw creatieve ontbolstering

Wie kiest voor de MAD-faculty bouwt aan de weg van zijn eigen creatieve ontbolstering. Hiervoor beschik je best over een goede dosis nieuwsgierigheid, ambitie en een kritische geest. Je werkt je eigen visie en stijl uit en gaat voor een andere kijk op de wereld rondom jou.

De MAD-faculty biedt eigentijdse opleidingen aan die aansluiten bij de verwachtingen en eisen die de huidige student, het werkveld en de maatschappij hebben. Hieronder geven we je enkele van onze kernprincipes.


Met nadruk op ontwikkeling

Leren is ontwikkelen. Bij de MAD-faculty kan je tijdens je opleiding niet alleen rekenen op multidisciplinaire begeleiding, maar we laten we je ook samenwerken met studenten uit andere disciplines, stellen we meerdere media ter beschikking en geven we je de kans om je producties te toetsen aan gebruikers of een publiek. Zo kan je op regelmatige tijdstippen aantonen hoe je eigen stijl en visie evolueren. Feedback is hierbij het sleutelwoord.

Leren doe je al doende

Er bestaat geen betere manier dan door middel van stages, teamwork, uitwisselingen en workshops je stiel te leren. Om deze reden hanteren we een breed (internationaal) netwerk in de Euregio en een nauwe samenwerking met andere disciplines. Maar binnen de MAD-faculty geloven we ook dat er veel aandacht en tijd naar de praktijk moet gaan om studenten te prikkelen. Gevarieerde en uitdagende opdrachten zullen dus niet in je programma ontbreken.


Door eigen inbreng

Voor de creatieve en dynamische opleidingen van de MAD-faculty wordt van jou verwacht dat je initiatieven neemt, inzicht hebt in onze samenleving en je persoonlijke grenzen verlegt. Het personeel en de docenten van de MAD-faculty hebben de taak jou hierin te sturen; zij onderrichten de ruime theoretische materie en helpen jou je zijn eigen persoonlijke stijl en visie te vormen door middel van oefening en begeleiding. Het is jouw taak om deze kennis op te nemen en te verruimen met eigen inbreng om zo een productie naar je eigen hand te zetten.

Met oog op een beroep

In het kader van je toekomstig beroep maakt de MAD-faculty zoveel mogelijk gebruik van realistische beroepssituaties. Zo zal je regelmatig werken aan producties op vraag van bedrijven, de media en non-profitorganisaties. Op deze manier leveren we studenten af die zo efficiënt mogelijk voorbereid zijn op de brede waaier van uitdagende beroepen die de arbeidsmarkt rijk is.