Treball de mesura a P4

3a Newsletter de l'Escola Guerau de Liost

El treball de mesura a Educació Infantil

Les activitats de mesura sorgeixen de forma natural i són molt significatives en el dia a dia a l'Escola. Un dels objectius d'aquest treball és descriure i comparar els atributs de la longitud utilitzant diferents tipus d’instruments de mesura.

Els alumnes aprenen de manera significativa i s'ho passen d'allò més bé experimentant, fent hipòtesis, comprovant, comparant...

A continuació us presentem dues activitats que han dut a terme els alumnes de P4.

Activitat número 1

Els alumnes de P4 s'han mesurat!

Han mesurat les seves alçades (des dels peus fins al cap) per parelles amb l’ajuda d’una cinta de diferents colors. Per observar les semblances i les diferències de les alçades, les han anat comparant. Quina cinta és més alta? Quina és més baixa?...

I HAN FET ESTIMACIONS!

Fan estimacions de quant pot mesurar la cinta més alta i cada nen/a dóna la seva resposta. A l’hora de comprovar qui s’havia aproximat al resultat de la mesura, s'utilitzen diferents materials no convencionals com els “multilinks”, les peces del “lego” i diferents cordills.

ACTIVITAT NÚMERO 2

PROJECTE D'AULA: ELS COTXES

A partir del projecte d’aula han anat aprenent moltes coses dels cotxes com per exemple quin és el tipus de cotxe més llarg i el més curt. Els alumnes donen idees de quin tipus de cotxe poden ser i quant deuen mesurar, fent comparacions, i fan recerca a Internet amb l'ajuda de la mestra.

Segueixen comparant...

Finalment, comparen la llargada de la limusina amb les alçades dels nens/es de la classe i s'adonen que els 30 metres són tres vegades els nens/es de la classe posats uns al costat dels altres.
Big image