Het wordt steeds gekker!

de nieuwe technologieën

wat is amolet?

Amoled is een displaytechniek die nu gebruikt wordt op mobiele apparaten.


een amoled-scherm is gemaakt van oled-pixels die verwerkt zijn uit tft (thin film transistor). De pixels liggen in een dunne laag tft. De pixels liggen in een volgorde zodat het een rooster van pixels vormt. Tussen de kathode laag en tft-laag is een laag van organisch materiaal die oplicht als er een elektrische activering komt. Om te bepalen hoe scherp het beeld moet oplichten, worden er controles uitgevoerd. De ene tft-laag controleert het starten en stoppen en de ander controleert het niveau van de spanningsbron. Dat is nodig om het elektrische stroom te leveren voor de pixels

kansen amoled schermen.

amoled schermen zijn nu vooral te verkrijgen voor de rijkere mensen. De televisies en smarthphones zijn erg duur, maar daar gaat verandering in komen. De productie van amoled schermen gaan in de komende 2 jaar dalen. Er komen ook over 2 jaar goedkopere smarthphones met dit soort scherm. de kosten van het maken van het maken van een amoled scherm zijn op dit moment 10% duurden dan een HD LCD scherm. Ze verwachten zelfs dat een amoled scherm goedkoper gaat worden dan een HD LCD scherm.

voor en nadelen van een amoled scherm

de voordelen en nadelen ten opzichte van het oude LCD scherm.


voordelen:

- snellere beelden door tft-laag.

- meer helderheid scherm ( voornamelijk bij felle kleuren ).

-de pixels kunnen worden uitgezet, zodat je zwarte beeld beter is.

- laag stroomverbruik.


er zijn niet veel nadelen, maar:

- het is duur.

- het is een ingewikkeld ontwikkelingsproces.

verschil tussen HD LCD en amoled

het verschil is best makkelijk uit leggen, een LCD scherm gebruikt licht van achter het scherm om alles zichtbaar te maken en amoled gebruikt allemaal kleine ledjes die elk hun eigen licht uitzenden. Amoled schermen hebben een levendigere kleur en een beter contrast.

de toekomst van amoled

het amoled scherm is nog lang niet uitondwikkeld:

-flexibel beeld, hiermee bedoel ik vouwbaar, buigbaar en extreem vormbaar. Het is moeilijk voor te stellen, maar ze zijn er al mee bezig om het te ontwikkelen. Zo wordt je beeld nog exclusiever.


- de prijs, de prijs word lager. Dat komt omdat ze nu al een tijdje een amoled scherm maken en zo worden productie kosten lager. Het wordt voor een grotere groep mensen bereikbaar.