Hass & Associates Online Reviews

4 Black Friday bedrägerier att undvika

Big image

Du kanske har hört talas om typiska tricks återförsäljare på svart fredag – märka upp priser bara för att markera dem, till exempel — men du kanske inte vet om andra möjliga rip-offs som hotar att förstöra dina besparingar. Här är några bluffar som har potential att förvandla den bästa dagen av säsongen för shopping för erbjudanden affär till en ekonomisk mardröm.


1. Falska kuponger


Vad kunde vara bättre för en fynd shopper än att hitta en kupong att använda på en redan diskonterat svart fredag affär? Och det finns garanterat att bli en hel del kuponger flyter runt nätet denna säsong – men inte alla av dem kommer att bli verkliga.


Norton, antivirusprogram, varnar holiday shoppare att akta sig för kuponger som verkligen inte kuponger alls. I stället dessa falska besparingar möjligheter är faktiskt en cybercriminal sätt att locka dig till en webbplats som kan be dig att mata in din kreditkortsinformation.


Var försiktig att inte klicka på några suspekta kuponger från sociala medier webbplatser eller hämta vad kan vara nätfiske förklädd kuponger från icke-välrenommerade webbplatser.


Om inte du är säker på om en kupong är legitima, kontrollera officiell retail store webbplatser eller läsa svart fredag annonser för äkta kuponger och hantera information.


2. Falska e-postmeddelanden


Ibland du slipper snubbla över bedrägerier på Internet – de kan levereras direkt till dig.


Spam-mejl (och även textmeddelanden) kan försöka lura dig att klicka på att kompromissa med länkar. På grund av deras utbredd överklagande tenderar Apple-produkter att vara särskilt vanligt bete för e-postbedrägerier.


Trots dessa cyber knep får du många legitima e-postmeddelanden i dagarna och veckorna fram till svart fredag, alltför. I själva verket är registrerar dig för e-postlistor från återförsäljare som mål eller Best Buy ett utmärkt sätt att få svart fredag försäljning nyheter så fort de är släppt.


Så hur kan ni garantera att meddelanden i din inkorg är äkta? Några användbara semester shopping tips från FBI:


Kontrollera avsändarens e-postadress. Om du inte känner igen avsändaren eller inte registrera dig för att ta emot meddelanden från adress, inte svara på den eller klickar på några länkar i meddelandet. Var försiktig med vad du sparar till din dator. Hämta inte eventuella bilagor från oönskad e-post, eftersom de kan innehålla virus. Om inte du är helt säker på att ett e-postmeddelande är legitima, kontakta butiken, bank eller organisation meddelandet påstods vara från. Istället för att använda några länkar eller kontakta informationen i e-post, gå till återförsäljarens officiella hemsida som dessa telefonnummer eller e-kontakter kommer att vara mer tillförlitliga. Använd sunt förnuft. Om en del verkar för bra för att vara sant, är det mest sannolika.


3. Falska produkter


Om du planerar att köpa en produkt online, vara säker på att den produkt du vill ha är faktiskt en produkt som du får. Denna svarta fredag – och under julhandeln – du får köra över webbplatser som lovar bra erbjudanden men faktiskt Vacklandet falska varor.


Dessa platser lovar att leverera kunder hög kvalitet artiklar för stora rabatter, men falla för systemet och du kommer sannolikt att sluta med en billig knockoff. Särskilt sårbara för denna taktik är shoppare på marknaden för lyxvaror, som förfalskade återförsäljare annonsera online för lockande låga priser.


När i tvivel, forskning handlaren och prova att köra namnet på webbplatsen genom Better Business Bureau's business Sök. Också kan observera att förfalskade produkter annonseras i falska online Radannonser, alltför.


4. Dataintrång


Här är inte nödvändigtvis en bluff i sig, men det är definitivt något att ha i åtanke innan du börjar dra plast svart fredag: personuppgiftsöverträdelser.


2013, detaljhandeln jätte mål lidit en massiv svart fredag dataintrång. Upp till 70 miljoner shoppare kan ha haft sina namn, kortnummer, utandning datum och CVV tresiffriga säkerhetskoder äventyras eller stulen. Andra stora återförsäljare – som Home Depot och Neiman Marcus — har också fallit offer för dataintrång nyligen.


I händelse av att kriminella försöker slå mer kunddata svart fredag, försök skydda dig när du träffar butikerna. Om du har möjlighet att betala med ett kreditkort eller betalkort, välja kredit, eftersom det blir lättare att tvisten avgifter om din information hamnar i fel händer.


Även om det inte kanske alltid är möjligt, är betala med kontanter det bästa sättet att undvika att någon information som stulits.


Mer tips och information? Hass & Associates hjälper dig. Vi leverantörer av nyheter, analys, yttrande, information och tjänster för IT-världen, rollen av teknik för att förbättra organisationen/s inom alla sektorer av näringslivet och det offentliga livet. Vi strävar efter att dela kunskap och kontakt med folket och internet-tekniken. Besök vår sida för mer närliggande ämne.