RECURSOS DIDÀCTICS PER L'AULA

Música, Creativitat i Moviment - JULIOL 2020

DEL 13 AL 16 DE JULIOL

Descripció: El present curs té com a objectius proporcionar un repertori de recursos i procediments que obrin la curiositat del mestre/a il'inspirin per crear els seus propis. Són sessions per aprofundir en les diferents estratègies didàctiques i la seva aplicació. Tenen com a focus principal el desenvolupament de la creativitat i l'aprenentatge musical mitjançant la música i el moviment. Les classes són bàsicament pràctiques amb fonamentació teòrica. Durant aquestes es proporcionarà el material treballat amb el propòsit de fixar i ampliar la informació rebuda.

A QUI VA ADREÇAT:

Tots aquells professionals del món de l'educació general i de l'educació artística en particular (mestres d'Ed. Infantil, Primària i Secundària, mestres de música, músics, ballarins, professionals de les arts escèniques, moviment, teatre, psicòlegs, pedagogs o treballadors socials) que vulguin conèixer i desenvolupar processos creatius per a l'aprenentatge de la música i les arts escèniques.

SESSIÓ 1

Dilluns 13 de juliol de 2020

de 10:30 a 12:00 presencial

de 12:30 a 14:00 en línia

PINTEM AMB LA VEU!
Aprendrem tècniques per dominar i crear amb el nostre instrument més personal, la veu, ampliant els seus colors i possibilitats expressives i harmòniques.


Prof. Olga López Espejo

És professora de Tècnica Vocal basada en el mètode Estill Voice Training. Imparteix cursos de tècnica vocal per docents reconeguts pel Departament d'Ensenyament i també realitza cursos de formació per docents organitzats per l’Associació Catalana d’Escoles de Música de Catalunya.

SESSIÓ 2

Dimarts 14 de juliol de 2020

de 10:30 a 12:00 presencial

de 12:30 a 14:00 en línia


BALLEM ELS MATERIALS!

Coneixerem maneres d’aproximar-nos a diferents tipus de materials i veurem com poden ser un més dalt l'escenari a l'hora de crear un espectacle.


Prof. Marta Canellas

Coordinadora i professora del Postgrau en MCM i cap departament (0-6 anys) i professora a El Musical Bellaterra. Grau en Pedagogia de la Música i el Moviment (Universitat de Viena).

SESSIÓ 3

Dimecres 15 de juliol de 2020

de 10:30 a 12:00 presencial

de 12:30 a 14:00 en línia


ESCULPIM AMB EL RITME!


Experimentarem amb les possibilitats de la percussió corporal per expressar-nos de manera artística a l'hora de crear performances, coreografies i dialogar amb les altres arts.


Prof. Santi Serratosa

Percussionista i músicoterapeuta. Professional freelance. Actualment imparteix cursos i tallers de percussió corporal per tot el país, Europa, Brasil i Xile amb la seva pròpia metodologia (Mètode SSM). Actualment forma part de grups reconeguts a nivell estatal com Astrid i Gossos, amb els quals continua enregistrant discs i girant per diferents països.

SESSIÓ 4

Dijous 16 de juliol de 2020

de 15:30 a 17:00 presencial

de 12:30 a 14:00 en línia

DE BACH A LADY GAGA

Eines per treballar amb audicions de totes les èpoques i estils


Prof. Eugènia Arús

Co-directora i professora del Postgrau en MCM a El Musical Bellaterra. Diploma Superior en Rítmica Dalcroze (Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra). Professora de la UB.

SESSIÓ 5 i 6 (només en línea)

Dilluns 13 de juliol de 2020

de 18:15 a 19:15

LABORATORI TECNOLÒGIC

Creem materials didàctics de música i moviment per a les xarxes 1

Sessió on-line


Dimarts 14 de juliol de 2020

de 18:15 a 19:15

LABORATORI TECNOLÒGIC

Creem materials didàctics de música i moviment per a les xarxes 2

Sessió on-line


Prof. Maria José Sánchez

Doctora en Humanitats, Art i Educació. Superior en Pedagogia del Llenguatge i l'Educació Musical. Diplomada en Magisteri de Educació Musical.Té un canal de YouTube sobre pedagogía musical amb molt d'èxit. Colabora generant continguts d'Educació Musical al programa “Aprendemos en Casa” (emès durant l'estat d'alarma a Clan TV)

PREUS I FORMA DE PAGAMENT

FORMAT PRESENCIAL:

  • Et pots apuntar a les sessions que vulguis:


Sessió 1: 20 Euros (1h30m)

Sessió 2: 20 Euros (1h30m)

Sessió 3: 20 Euros (1h30m)

Sessió 4: 20 Euros (1h30m)

Sessió 5 i 6: gratuïta (si t'apuntes a alguna altra sessió)

Totes les sessions: 72 Euros


*Sessió 5 i 6 no et pots apuntar per separat, són sessions gratuïtes si t'apuntes a alguna de les sessions


FORMAT EN LÍNIA:

  • Única opció: totes les sessions

Sessions 1, 2, 3 i 4: 36 Euros

Sessió 5 i 6: gratuïta pels alumnes del curs


FORMA DE PAGAMENT:

Ingrés o transferència bancària

Número de compte del Banco de Sabadell: (IBAN ES49) 0081-0432-06-0001039514 ). Atenció: Posa el Nom i Cognoms de l'alumne que s'inscriu al curs a "concepte"


-La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb altres dades (Escola on treballes, Institució...) l'has d'indicar en el formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades una vegada efectuat el pagament.


*Curs certificat per "El Musical - Centre d'Educació i Recerca" com a formació per la innovació i la qualitat musical (8 hores presencial + 2 hores treball personal).

*Curs en tràmit de Reconeixement per a Docents del Departament d'Ensenyament si t'apuntes a l'opció en línia (8 hores en línia + 2 hores treball personal).


*El curs PRESENCIAL té les PLACES MOLT LIMITADES per garantir les distàncies de seguretat entre les participants.

*En cas que no es pogués realitzar el curs a causa del COVID retornariem als alumnes l'import de la seva matrícula.


*Curs bonificat per empreses

EL MUSICAL, CENTRE D'EDUCACIÓ I RECERCA

El Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - 93 580 42 46 - www.elmusical.cat