Technologie in de zorg

van: Myrthe, Wendy en Kimberly

Technische apparaten in de zorg

1. Pols/hals alamering, dit is een "bel" wie zorgvragers altijd bij zich dragen en om hulp kunnen vragen/bellen als dit nodig is.
2. Sensor, dit is een sensor die je ergens op richt, als de sensor beweging ziet, geeft hij een melding.
3. Zeehondrobot, is een therapeutische robot. Het is een babyzeehond en heeft een kalmerend effect op patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Daarnaast lokt het emotionele reacties uit en is daarom vergelijkbaar met therapie met behulp van dieren, maar zonder de negatieve aspecten.

4. Sensiumpleister, Mensen die in een ziekenhuisbed liggen, hebben vaak veel kabeltjes aan hun lijf. Deze kabeltjes houden de temperatuur, bloeddruk, hartslag en ademhaling in de gaten. In Groot-Brittannië is er een digitale pleister ontwikkeld, met een chip, die al die snoertjes en losse meetapparaten overbodig maakt.

5. Sensormatje, Dit matje kan worden ingezet voor onder andere somatische en decubituspatiënten. Deze patiënten hebben vaak complexe lichamelijke klachten en brengen veel tijd liggend door.

Door dit matje onder de patiënt op het matras of de stoel te leggen, is het mogelijk om continu de hartfrequentie, de lichaamstemperatuur en de bloeddruk te meten.

Voorbeeld d.m.v. een filmpje

Hieronder is een filmpje te zien over technologie in de zorg.
Hier word een demonstratie huis gedomonstreerd.
Lang zult u wonen | Het demonstratiehuis vol domotica