Onderwijs21

Een inspirerende praktijkmiddag voor het onderwijs

Praktijkmiddag voor het onderwijs

Wat moeten kinderen nu leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw? Naast taal en rekenen en de kernvakken, zijn competenties als samenwerken, creativiteit, ict-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden van belang. Ook een betrokken, ondernemende en nieuwsgierige houding komen van pas in de 21e eeuw.


Dat is mooi gezegd maar hoe pak je dit als leerkracht aan? Wat zijn mogelijkheden? Welke aanpak heeft zich al bewezen? Waar kun je beginnen en wat heb je dan nodig? Hoe kunnen we van elkaar leren? Kom naar onze praktijkmiddag en ontdek de antwoorden!

Leren leren in de 21e eeuw

Op woensdagmiddag 16 september 2015 organiseren de Rolf groep, OinO-advies, de Universiteit Twente en Open Discovery Space een inspirerende praktijkmiddag over onderwijs in de 21ste eeuw. Deze middag ervaart u hoe de bovengenoemde 21-eeuwse vaardigheden aan bod kunnen komen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Er worden voorbeelden getoond en als deelnemer gaat u hier ook direct zelf mee aan de slag. We laten u bijvoorbeeld zien hoe u samen met kinderen een 3D-printer kunt bouwen en deze printer direct kunt gebruiken in de rekenles of ervaar hoe u een echte robot kunt inzetten om kinderen meer te leren over kleuren. Ontdek ook meer over hoe u kinderen al vanaf 4 jaar spelenderwijs kan leren programmeren in een eigen leeromgeving. Daarnaast praten wij u graag bij over andere nieuwe en innovatieve onderwijstoepassingen die uw onderwijs interactiever en attractiever maken.

Programma praktijkmiddag

Tijdens dit event bieden wij u een zeer aantrekkelijk programma met een ruime keuze uit 10 workshops die allemaal gegeven worden door mensen uit de onderwijspraktijk. Alle workshops zijn gericht op het primair onderwijs. Maar tegelijkertijd zijn er ook onderwerpen die voor de kinderopvang en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs inzetbaar zijn.


Programma

Inloop: 13.30 uur - 14.00 uur

Welkom en inleiding: 14.00 uur - 14.30 uur

Workshopronde 1: 14.30 uur - 15.20 uur

Workshopronde 2: 15.30 uur - 16.20 uur

Napraten onder genot van hapje / drankje: 16.20 uur - 17.30 uur

Meld u nu gratis aan!

De praktijkmiddag vindt plaats in het pand van de Rolf groep aan de Josink Esweg 2

te Enschede en is voor alle deelnemers gratis. Deelnemers kunnen zich inschrijven

via de website: www.onderwijs21.nl/inschrijving. Hier kunt u gelijk aangeven welke

twee workshops u wilt bijwonen. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal

100, dus meld u snel aan!


Neem voor meer informatie over deze praktijkmiddag contact op met:

Jeroen Rougoor (OinO advies), j.rougoor@oino-advies.nl, T: 06 44762243

Jeroen Scholten (de Rolf groep), jeroen.scholten@derolfgroep.nl, T: 06 20361249

Wouter Vollenbroek (Universiteit Twente), w.vollenbroek@utwente.nl, T: 06 39108124

Onderwijs21

Universiteit Twente

De Rolf Groep

OinO advies

Open Discovery Space