Theater 24

Mogen we aan u voorstellen..

Nog 9 x 24 uur... en dan is het zover

Terwijl wij het gevecht aangaan met de laatste organisatorische rompslomp, willen we jullie voorstellen aan de artistiek aanvoerders van theater24: Kyra en Marieke. We nemen de vrijheid om hieronder alvast schaamteloos over hen op te scheppen...

Kyra van Wirdum

Kyra maakt theater met lef! Ze is theatermaakster en regisseuse, en staat bekend om haar experimentele voorstellingen met veel decor en veel te zeggen. Locatietheater is haar niet vreemd en ze haalt haar inspiratie graag uit de spelers. Volgens Kyra sluiten een leuk werkproces en resultaatgerichtheid elkaar niet uit.


Over haar manier van werken zegt ze;

"Ik ben creatief als het gaat om maken. Ik zie wat er niet is. Bij mij zal je nooit een leeg toneel te zien krijgen waar spelers enkel staan en praten. Het oog wil ook wat.

Ik werk veel vanuit improvisaties op basis van inspiratiebronnen of vanuit persoonlijke ervaringen."


Wil je weten wat Kyra in het verleden gemaakt heeft?

Theatrale bostocht http://dramaartje.nl/home.html, een voorstelling in de duinen met jongeren van de middelbare school van Terschelling tijdens het Oerol festival.


Marieke van de Ven

Marieke is componist en sound designer, al noemen wij haar liever een creatieve duizendpoot. Ze werkt samen met choreografen, dansers, theatermakers en visuele kunstenaars aan dans en theatervoorstellingen, composities en installaties. Al eerder maakte ze samen met amateurs een theatervoorstelling geinspireerd door muziek en geluid, voor theater24 vroegen we haar deze uitdaging nog een keer aan te gaan. Tijdens theater24 neemt zij als invalshoek 'muziektheater'.

Wil je weten wat Marieke in het verleden gemaakt heeft?
Marieke werkte mee aan de voorstelling Patio en Babushka, voor een indruk van deze voorstellingen kun je terecht op haar website: www.mariekevandeven.nl