the arlecchino project

30 maart / 13 april 2014 - benefiet vilt workshop

doe mee

met een groep ervaren vilt(st)ers die onder leiding van Cristina Pacciani in atelier Fiberfusing (bij Dorie van Dijk) een of twee muurkleden zullen maken, welke ten behoeve van het goede doel zullen worden geexposeerd en geveild in Melbourne, Australie. Cristina zal in het kort het Arlecchino Project presenteren. De ontwerpen met gebruikte technieken zullen worden besproken aan de hand van meegebrachte proeven. Viltervaring noodzakelijk. Eindresultaat 2x2 meter.


Datum: zondag 30 maart / 10.00 am - 17.00 pm (bijna volgeboekt)

Datum: zondag 13 april / 10.00 am - 17.00 pm

Benefiet-bijdrage: € 50,00 all-inclusive

voor de benefiet-bijdrage krijg je ..........

* de kans om nieuwe technieken te ontdekken en te leren over kleuren in een ontwerp. Je krijgt de mogelijkheid om met de fantastische Italiaanse wol van DHG Dyeing House Gallery (Prato, Italie) te werken, officiele sponsor van het Arlecchino Project voor 2014. Tevens kun je vilten met oa de originele Palm Washboard, een handig vilthulpmiddel van Heartfeltsilks uit de USA.

* je naam zal worden genoemd op de expositie en in iedere folder, boek, interview etc. dat daarna zal uitkomen.

* je zal vooral kunnen werken in de spirit van het Arlecchino Project: delen, verbinden en creeren.

ontstaan van het project

Cristina Pacciani, kunstenaar wonende in Amsterdam en van Italiaanse afkomst, begon 2 jaar geleden met het Arlecchino Project met als doel om mensen met elkaar te verbinden. Zij had de wens om de abstracte en virtuele wereld van Facebook tastbaar te maken in een kunstwerk. Het project is inmiddels wereldwijd gegroeid en telt 200 deelnemers, die allemaal een bijdrage hebben geleverd in het sturen van materiaal voor de viltpanelen. Cristina heeft hiermee 15 kleurrijke panelen met maar liefst een lengte van 150 meter gevilt, waardoor de vezels met elkaar zijn verbonden en het universele verhaal wordt verteld.

Begin 2014 is de deelname aan het project uitgebreid. Een ieder kan een viltwerk inleveren geinspireerd op de Arlecchino en binnen het gewenste A4 formaat. In september 2014 wordt dit tezamen met de bestaande als ook de nieuwe panelen en de muurkleden geexposeerd in Melbourne, Australie.

wat gebeurd er met de bijdrage?

Deze benefietdag is bedoeld om de transportkosten van de panelen en de muurkleden te bekostigen. Een deel ervan gaat tevens naar een goed doel, een organisatie voor Aboriginal Children. De gevilte muurkleden zullen worden tentoongesteld en geveild in Melbourne. De opbrengst hiervan zal ook worden gedoneerd aan de organisatie voor Aboriginal Children. Deze benefietdag wordt gegeven in het Nederland en/of Engels.

Registratie Atelier Cricri

Je zal ontzettend worden verwend met de heerlijke zelfgemaakte gerechten uit de Italiaanse keuken bij de koffie en brunch bereid door Cristina zelf. Gedurende dag zal er altijd koffie, thee, frisdrank en wat lekkers te nuttigen zijn. Stuur een email naar atelier Cricri voor deelname. Groepsgrootte is beperkt, wacht daarom niet te lang met aanmelden.

Atelier Fiberfusing

landelijk gelegen aan de rivier de Amstel, een heerlijke ruimte grenzend aan hortensia kassen en met grote werktafels voor een ieder. Klik op het adres voor een plattegrond.