Radio 538

Bedrijfs-Analyse Quentin Jong A Tai MM1C

Grootte van het bedrijf

- personeel: Radio 538 is een Radio/TV station. Voor beide stations is personeel in dienst genomen. Bij 538 is er meer dan 100 man aan personeel in dienst. Hiervan is 14 FTE.


- omzet: radio 538 heeft in het eerste halfjaar van 2013 een omzet geboekt van € 104.499.000. Ten opzichte van het jaar daarvoor, is er kleine stijging geboekt van 9%.


- luisteraars: radio 538 heeft geen klanten, maar luisteraars. Deze luisteraars kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop luisteren naar radio 538. Radio 538 telt hierdoor maandelijks een gemiddelde van 3.859.000 luisteraars per maand.


- vierkante meters: radio 538 zit nu in een pand dat een oppervlakte telt van 4000 vierkante meter.


- adres:

Radio 538 B.V.

Bergweg 70

1217 CJ Hilversum

Producten/Diensten

Radio 538 is bedrijf wat voornamelijk diensten levert, namelijk radio maken. 538 houdt zich niet alleen maar bezig met radio maken. Het heeft ook aantal events die jaarlijks terugkomen. Zoals koninginnedag op museumplein, schoolawards en turn up the beach.


Radio 538 heeft ook bepaalde acties waaraan mensen kunnen doen, zoals hier met je rekening. Hiervoor hoef je alleen te bellen of te sms'en op moment dat aangegeven wordt door middel van een signaal. Als jij dan een bepaalde beller of sms'er bent dan maak jij kans op de prijs om een jaar lang kosteloos te leven.

Communicatie

Social Media:


-Facebook: op de Facebook pagina is veel verschillende data te zien. Er worden info berichten gepost over de events die geweest zijn of nog moeten plaatsvinden.

Er worden ook foto's geplaatst van de events die hebben plaatsgevonden om zo nieuwe mensen aan te trekken om naar het toe te gaan volgend jaar. En tenslotte worden ook reminders gepost over de win-actie waaraan je mee kan doen.


-Twitter: de Twitter pagina wordt gebruikt om met mensen te praten over de win-acties, bijvoorbeeld wie er gewonnen. Maar het kan ook zijn dat ze het hebben over event. Er liggen nog een paar kaarten te koop voor een event. Via Twitter kunnen ze een reminder posten.


Doelgroep:


- geslacht: radio 538 is toegankelijk voor elk soort geslacht. Man of vrouw het maakt ze niet uit.


- leeftijd: radio 538 heeft een fris uiterlijk en wil ook daarmee ook een fris publiek aanspreken. Deze zitten in de leeftijds categorie van 20 - 49 jaar


PR:

Radio 538 doet op heel veel verschillende promotie, het gebeurd crossmediaal.

- ze maken reclames voor de acties en events die ze organiseren.

- er worden flyers en posters gedrukt voor de events die georganiseerd worden.

- op het zie je advertenties van radio 538 terug

- er wordt natuurlijk ook radioreclame gemaakt.

USP (unique selling point)

Het unique selling point van radio 538 is toch wel dat variatie in hun werk hebben. Er wordt niet alleen maar bezig gehouden met radio.


Er worden ook:

- event georganiseerd

- televisie gemaakt

- actie verzonnenConcurrentie