Ecotopia

Big image

Welkom in Ecotopia!

Wat Ecotopia definieert is eco, vandaar de naam Ecotopia. Zoals hierboven te zien is is er in Ecotopia een 'verbouw centrum' dit houdt in dat er op elke verdieping van het gebouw groenten en fruit worden verbouwd. Wij stimuleren het gezonde leven en leven hiernaar in Ecotopia.


Het Ecotopia winkelcentrum is omringd en gemaakt door zonnepanelen. Dit houdt in dat alle elektriciteit die wordt gevraagd door de faciliteiten in het winkelcentrum worden gevoed door de elektriciteit die gevangen wordt door de zonnepanelen.


Bij het Eco sportcentrum wordt alle elektriciteit die wordt verwekt door het fietsen op apparaten of het lopen op een loopband etc. gebruikt als elektriciteitsbron van de stad. Dit houdt ook in dat als er minder elektriciteit in opslag is mensen meer moeten gaan sporten om elektriciteit te verwekken. Op deze manier worden mensen gestimuleerd (ze moeten wel) om te gaan sporten, ook dit is een aspect van ons Eco-systeem.

Big image

Het vervoer binnen de stad

In Ecotopia is het openbaar vervoer simpel, je kan fietsen of je pakt de trein. De eco trein rijdt op wind energie en is snel, zodat mensen niet te laat aan komen. De trein is voor iedereen gewoon gratis. eerst ga je in een capsule zitten en als de capsule gesloten is komt de trein aan en verwisselt de capsules.
Big image

Vakantie

Op vakantie maar niet duur dat kan met een van onze vakantie-schepen niet alleen heb je een fantastisch verblijf maar ook een geweldige tijd om alles te doen wat je hartje begeert. Ons vakantie-schip neemt je mee naar de Caribische eilanden om daar te feesten, lekker te eten en sight seeing voor die die daar behoefte aan hebben. Voor ieder wil is er een mogelijkheid met ons 'vakantie-schip'.

Het nieuwe wonen in Ecotopia

In Ecotopia is alles milieu vriendelijk en hoef je bijna niet je huis meer huis.. Alles wat je wil wordt voor je bezorgd. Het enige wat je moet doen als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen is op het internet aangeven wat je wanneer wilt en dan wordt het meteen geleverd. Je zit in een groot complex waar je alles kan doen. Je kan erin sporten, naar buiten gaan, socialisen, naar school gaan alles kan er. Het enige wat lastig gaat is naar je vrienden die niet in het complex zitten. Daarvoor moet je toch echt wel de deur uit.