Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 5è B

30-11-2012

Positiu o negatiu

A plàstica estem treballant el positiu i el negatiu, no teníem massa idea de què era i després de parlar i veure que que podia ser, ara estem experimentant.
En aquests dies hem dibuixat, pintat i retallat que fem és:

  1. Dobleguem el full per la meitat.
  2. Dibuixem en una meitat del full.
  3. Anem a la finestra.
  4. Li donem la volta al full.
  5. Ho calquem.
  6. Després de fer aquests 5 punts ho pintem de 2 colors i s'ho ensenyem al Carlos.

Per fer les obres retallades seguim unes altres passes:

  1. El Carlos ens dona 2 papers, un, mitja fulla i l'altre sencera.
  2. Retallem el que volem el mig full.
  3. Ho enganxem a l'altre foli.
  4. S'ho ensenyem al Carlos.

Aviat us ensenyarem els nostres treballs, us deixem un exemple que hem trobat a la xarxa.

positivo negativo 1 eso 11-12.wmv

Operació Tió: Som cirurgians

L'any passat vam tenir la visita molt especial d'un Tió gegant, quan vam començar el curs el vam trobar a la nostra classe, Carlos ens va dir que abans de Nadal l'hauríem d'arreglar.

Ara, a la classe estem operant al Caga Tió, per torns a les hores de castellà, mates, medi i en moltes matèries més. El Carlos tria a alguns nens o nenes i l'arreglem.
Primer l'estem empaperant amb paper de diari i cola i desprès el pintarem. És molt divertit, a més que treballem en equip, tot i que a hores i minuts diferents.

Ara ja podem dir de veritat que som cirurgians per uns dies.

Dracs de plata VS Trons

El dia 28 de novembre del 2012 es va jugar un partit de futbol. Els equips eren els Dracs De Plata (5è B) vs Els Trons (5è A). Van quedar 1-1.

El gol dels Dracs De Plata va ser de l'Iván, l'Antonio va xutar molt fort i llavors l'Iván va aprofitar el refús de la defensa per fer un xut molt fort i marcar. El gol dels Trons va ser per un error que van tenir als canvis els Dracs De Plata i les normes són iguals per a tots.

Va ser un partit molt renyit i emocionant però, per mala sort, els dos equips van empatar 1-1.

Comença l'activitat extraescolar d'Arts marcials

Les arts marcials són molts esports: kun-fu, taekwondo, tai chi i molts més. Les arts marcials serveixen per defensar-te i tenir control de tu mateix.
El dijous, a les 5 de la tarda, s'ha començat a fer. S'han apuntat moltes persones perquè, com us vam comentar en noticiaris anteriors, abans de fer l'activitat d'arts marcials, vam tenir la visita a les classes d'EF de l'entrenador i tots vam podem veure si ens podia agradar abans de començar a fer-les a l'escola.

Participem a la marató de tv3

Aquest any, des de l'escola de música del poble, han demanat la colaboració de la senyoreta Dalila i de tots els mestres, per a que ens ajudin a preparar aquesta cançó i el diumenge 16 de desembre anar al pabelló on a una hora que ja ens diran començarem a cantar juntament amb molts nens d'altres municipis, ens grabaran i faran un vídeo amb aquest moment.

TV3 - La Marató 2012 - Videoclip "Mai caminaràs sol"
La marató d'aquest any està centrada en la malaltia del càncer, durant tot aquest més es realitzen campanyes i activitats per recaptar fons per ajudar als investigadors què continuïn buscant una medicina que curi a aquestes persones o que els permetin viure millor.

Si voleu tenir més informació podeu consultar la seva web La Marató de TV3