Europa decentraal

Europese regels in duidelijke taal

Wat is Europa decentraal?

Europa decentraal is hét kenniscentrum voor Europees recht en beleid van en voor (semi) overheidsorganisaties. Doel van Europa decentraal is de kennis en expertise over Europees recht en beleid en de juiste toepassing ervan bij de decentrale overheden te vergroten en het Europabewustzijn te bevorderen.


Europa decentraal is in 2002 opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen (UvW). Deze genoemde partijen subsidiëren het kenniscentrum sinds 2007 structureel.


Tutorial website Europa decentraal

Helpdesk Europa decentraal

Voor wie?

Werkt u bij een gemeente, provincie of waterschap? Of bent u medewerker van VNG, IPO, UvW of een ministerie? Dan kunt u kosteloos bij Europa decentraal terecht voor al uw vragen over Europese decentrale aangelegenheden.


Vraag stellen

U kunt uw vraag via onderstaand formulier stellen. Binnen vijf werkdagen ontvangt u een reactie. Ook kunt u telefonisch vragen stellen, iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur via 070 - 338 1090.


Kunt u bepaalde informatie niet vinden op onze site? Of hebt u andere vragen of opmerkingen over onze website? Stuur dan een e-mail naar info@europadecentraal.nl.


Burgers, bedrijven en overige instellingen

Onze Helpdesk is niet toegankelijk voor burgers, bedrijven of andere instellingen. Burgers kunnen met EU vragen terecht op deze website van de Europese Commissie. Ook bedrijven kunnen terecht op de website van de Europese Commissie.