cazare bucovina

Vreau cazare la o pensiune Voronet

Ain aceasta zona feerica a Voronetului, intiparita cu un lirism nuantat de istorie si legenda, vacantele prezentului petrecute la Conacul Domnitei va vor face sa simtiti clipe vesnice de armonie traditionala bucovineana. Imbinarea idilica de senzatii olfactive si senzoriale este reliefata de terasa conacului, imprejmuita de arbori si de minunate flori care nuanteaza pitorescul livezilor si gradinilor voronetene. Acest loc de cazare Gura Humorului dispune de un spatiu confortabil si odihnitor care va poate face sa uitati de probleme, conducandu-va catre o lume armonioasa a basmului.

Caut cazare Gura Humorului

Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate. Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni. Masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare care sunt inca elemente al vietii cotidiene.

In acest teritoriu se afla cele mai valoroase monumente de arhitectura medievala: Voronet, Humor, Arbore, Moldovita, Sucevita, care prin valoarea incontestabila a picturilor exterioare fac parte din patrimoniul culturii universale, incluse in evidenta UNESCO. La nici 6 km de centrul orasului Gura Humorului, urmand DJ 177, se afla Manastirea Humor, cu hramul Adormirii Maicii Domnului (15august), ctitoria logofatului Teodor Bubuiog si a sotiei sale, Anastasia. Pe teritoriul orasului Gura Humorului, situat in centrul judetului Suceava, sunt numeroase obiective turistice ce merita a fi vizitate de catre turisti, dintre care amintim: Manastirea Voronet, Manastirea Humorului, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Parcul Dendrologic, rezervatiile naturale Piatra soimului si Piatra Pinului si puteti cauta cazare in Bucovina pentru a petrece cateva zile aici.

Caut informatii despre pensiuni Voronet

Unul din obiceiurile zonei, impistritul oualor, este un obicei practicat inca si in zilele noastre. In Saptamana Mare, incepand cu ziua de marti pana vineri, pe langa simpla vopsire, se practica fie incondeierea cu pensula, fie impistritul, folosindu-se ceara. In zona Bucovinei traditiile inca supravietuiesc cu greu schimbarilor, insa exista oameni care duc mai departe mestesugul impistritului si care isi invata cu drag si cu rabdare copiii tainele incondeierii oualor, pastrand astfel parte din traditiile Romaniei Autentice. |Vizitatorul observa aici manastirile din nord, mici, insa deosebit de frumoase, ridicate uneori in semn de multumire dupa cate o victorie in fata turcilor, si declarate acum de UNESCO parte a patrimoniului umanitatii. Regiunea are un potential de dezvoltare turistica si economica, datorat padurilor dese numai in Suceava 53% din suprafata este acoperita de codrii de fagi si conifere – si integrarii in structura geologica a Carpatilor, care dau inca un motiv turistilor sa fie atrasi de tinut.

Preturi pensiune Gura Humorului

Daca ajungeti in zona Bucovinei, credinciosi sau nu, va recomand sa vizitati cateva manastiri, pentru particica de istorie despre care vorbesc, pentru lumea complet diferita si care este guvernata de cu totul alte reguli, dar si pentru linistea si curatenia exemplare. Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta Romaniei. Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri.

Tarife pensiune Bucovina

Piatra soimului, situata la cateva sute de metri in amonte de Piatra Pinului, este vizitata pentru pitorescul stancilor din padure. Suprafata rezervatiei este de cca. 0,50 ha.Rezervatiile Piatra Pinului si Piatra soimului au dobandit regimul de arie naturala protejata prin Legea 5/2000 privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului national. Tinutul Bucovinei inglobeaza pagini de istorie, traditii si obiceiuri stravechi, monumente unice si mestesuguri specifice, ctitorii medievale care atesta o permanenta spirituala si istorica a locuitorilor acestor meleaguri. Situat in centrul geografic al judetului Suceava, Gura Humorului detine o pozitie strategica pentru accesarea tuturor traseelor turistice ce au ca scop vizitarea manastirilor cu fresca exterioara si a celorlalte obiective din aceasta parte de tara.

Asa cum este de albastru cerul la Voronet, asa au incercat sa-l reproduca pe peretii sfintei biserici. In acest mod ei au reusit sa creeze o unitate indistructiva intre peisaj si pictura exterioara a bisericii. La nord sunt culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare. Acesti munti sunt bine impaduriti, iar climatul de adapost confera orasului cu circa 17.000 de locuitori un cadru placut si pitoresc. Cu pictura exterioara pastrata in conditii uimitor de bune, biserica acestei manastiri, ca si cele de la Manastirea Humor si Manastirea Moldovita, este o marturie a neobisnuitului procedeu decorativ care a constituit una din cele mai interesante manifestari de arta din trecutul poporului roman.

Intr-un luxos cadru decorativ, artistii moldoveni au reprezentat pe vastele suprafete ale fatadelor, o impresionanta cantata care imbina, intr-un acord perfect, teme religioase, narative si istorice. Ansamblul picturii exterioare reprezinta o unica si suprema actiune de invocare a divinitatii pentru a obtine salvarea Moldovei de contopirea straina, fapt care era de natura sa insufle poporului credinta in izbanda sa finala. Frescele care decoreaza exteriorul si interiorul, originalitatea picturilor si nu in ultimul rind culoarea albastra atit de albastra denota genialitatea artistilor moldoveni care cu un acut simt artistic au facut din Voronet simbolul Moldovei. De forma semicirculara, absidele pastreaza elemente decorative originale: firide alungite si ocnite sub cornise. Doua baze suprapuse inalta turla decorata la rindul ei in acelasi fel.

Tag: pensiune Voronet cazare Bucovina pensiune Bucovina