Anton Pieck

zijn afbeeldingen als legpuzzel

Biografie

Anton Pieck werd op 19 april 1895 geboren in Den Helder. Hij was een Nederlands kunstschilder, tekenaar en graficus.

Van 1920 tot 1960 was hij tekenleraar aan het Kennemer Lyceum te Overveen. Naast zijn werk op school maakte hij in zijn vrije tijd zijn eigen werk. De tekeningen die hij maakte hadden een geheel eigen stijl, vaak sprookjesachtig en nostalgisch van karakter, en geven blijk van een grote fantasie en oog voor detail. Zijn illustraties werden buitengewoon populair.

Behalve dat zal zijn naam voor altijd verbonden blijven aan de Efteling. Het sprookjespark in Kaatsheuvel dat in 1952 haar deuren opende en door Anton Pieck ontworpen is. Inmiddels is de Efteling uitgegroeid tot één van de belangrijkste attractieparken van Nederland.

Later ontwierp hij in opdracht van de familie Lips ook het "Autotron" te Drunen, hetgeen in 1972 gereed kwam. Sinds 1984 is in het Gelderse Hattem het Anton Pieck Museum gevestigd, Huis voor Anton Pieck geheten.

Op 24 november 1987 overleed Anton Pieck op 92-jarige leeftijd in Overveen.

Legpuzzels

Een aantal van zijn afbeeldingen, waarin hij op zijn karakteristieke en vooral sfeervolle wijze het dagelijks leven uitdrukt, zijn nu verkrijgbaar als legpuzzel. In januari 2013 is "de postkoets" aan de serie toegevoegd, waardoor de Anton Pieck legpuzzel serie nu bestaat uit 8 legpuzzels!


Nieuwsgierig naar het gehele assortiment? Neem dan eens hier een kijkje!