Internet & Content Marketing

Online marketing

De betekenis van het moderne begrip Internet Marketing

Het veel gebruikte en moderne begrip Internet Marketing (zie: zipzoo.nl/internet-marketing/) staat voor de “container” / verzameling van alle middelen die u gebruikt om uw zakelijke markt online bekendheid te geven in deze wereld. In de afgelopen jaren is de markt voor mensen radicaal veranderd en het kan erg verwarrend zijn voor bedrijven.

Social media in het bijzonder is een gebied dat enorm veranderd is in de manier waarop u zich tot uw zakelijke markt richt. Consumenten zijn veel slimmer en zijn niet zo meer geïnteresseerd in berichten die zomaar worden uitgezonden om hen te informeren. Ze zijn veel meer bezig met sociale netwerken. Door middel van deze sociale netwerken kunnen ze besluiten welke producten te kopen, diensten te gebruiken, en zo verder, dit op basis van vertrouwde aanbevelingen van hun vrienden en familie. Er wordt geschat dat 78% vertrouwt dat de aanbeveling van vrienden die je online leest klopt, maar wat is interessanter is dat als je die aanbeveling van iemand komt die je niet kent er nog vertrouwen is van 60%.


Inbound versus Outbound Marketing

Outbound marketing was meestal de traditionele aanpak om uw zakelijke markt te bereiken. en dit werd bekend als “interruption based marketing”. Dit is wanneer u uw boodschap door middel van reclame en andere media de wereld in stuurt en probeert om de aandacht van de gebruikers te krijgen. De consumenten worden gebombardeerd met gemiddeld 3.000 berichten per dag, dan kunt u begrijpen waarom deze vorm van marketing steeds moeilijker wordt en steeds minder effectief. Deze manier van marketten werkt nog in bepaalde gevallen (het bijvoorbeeld kan effectief zijn met Google reclame (AdWords)), maar er zijn nu andere manieren die meer resultaat kunnen opleveren.

Inbound marketing is waar je iets van waarde aanbiedt waarmee je je klant zover kunt krijgen dat hij naar u toekomt. Wanneer de klant uw product of dienst aantrekkelijk vindt, probeert u om een relatie op te bouwen. Nadat u de relatie heeft opgebouwd, ontwikkel je vertrouwen en vervolgens kunt u uw product of dienst aan de klant verkopen. Deze vorm van marketing, hoewel moeilijk te bevatten, wordt steeds effectiever.
Een toestemming gebaseerde benadering, zoals hier kan ook tot veel betere resultaten leiden, omdat:
a. Wanneer u een relatie met elke klant opbouwt, online of offline, de kansen op een verkoop vergroten aanzienlijk. Wanneer je in een sales meeting er niet in slaagt een goede verstandhouding op te bouwen met de potentiële klant, is het moeilijk om de business binnen krijgen. In online wereld is dit nu zeer vergelijkbaar.
b. Het is in het algemeen kosten effectiever. Het gaat mogelijk gepaard met meer van uw tijd, maar er zijn duidelijk minder kosten.
c. De prestaties en het rendement zijn relatief eenvoudig te volgen, zodat u zaken kunt aanpassen om betere resultaten te verkrijgen

Verschillende manieren om uw bedrijf online te vermarkten
Alvorens te beslissen welke methode(n) van online marketing je het best kunt gaan gebruiken, moet je tijd uittrekken voor het volgende:
Onderzoek om erachter te komen wat andere mensen doen en wat werkt of niet werkt. Het gaat er niet om om te kopiëren van andere mensen/bedrijven, maar je kan een leidraad verkrijgen, om daarna met een uniek plan te komen.
U moet een duidelijke effectieve strategie definiëren. Het is heel gemakkelijk om tijd en geld aan internet marketing te verspillen, een duidelijke strategie helpt dit te voorkomen. Hoe ga je potentiële klanten aantrekken, hoe ga je hen betrokkenheid geven, hoe blijf je met hen in contact te blijven en hoe ga je ze converteren.
Branding wordt steeds belangrijker in de online wereld. Welke boodschap zend je online uit? Bent u een laagdrempelig bedrijf? Is uw informatie duidelijk en overtuigend? Wat is er uniek aan uw aanbod? Consistente branding is uiterst belangrijk in de manier waarop je communiceert, wat je communiceert en hoe het eruit ziet. Zorg er bijvoorbeeld voor dat elke methode die u online gebruikt om met uw klanten te communiceren altijd dezelfde look & feel als uw website hebben.
Je moet een duidelijke content strategie te hebben. Welke inhoud ga je maken die een toegevoegde waarde heeft, wat zal van belang zijn voor potentiële klanten.


Voor meer informatie: http://www.zipzoo.nl/internet-marketing/