Weekmail 18 december

Enactus Utrecht

Beste Enactor

Ja je leest het goed, vanaf 14 december is SIFE Nederland overgegaan naar Enactus Nederland. Wij zullen deze naamsverandering de komende tijd gelijkmatig gaan doorvoeren. Dus voor nu gebruiken we Enactus en SIFE nog even naast elkaar.


We hebben een gave week achter de rug. Sosjaal en Oma's united hebben beiden fantastisch gepitcht tijdens de SIFE pmm academie van SIFE NL. Deze dag bestond uit een interessante workshops van Ziggo, Capgemini en Ormit. De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking en een borrel. Sosjaal heeft de 1000 euro begin prijs van kpmg gewonnen! Gefeliciteerd en well done.


Wij als bestuur hebben afgelopen donderdag gediscussieerd gepuzzeld en nog meer gediscussieerd en uiteindelijk 16 nieuwe SIFE'ers aangenomen!!

Zij zullen in 2013 actief gaan deelnemen binnen Enactus Utrecht.


Momenteel zijn we bezig met het bijwerken van het ledenbestand.

Check jou gegevens even op correctheid in het ledenbestand!

Het ledenbestand vind je onder dropbox, SIFE Utrecht, algemene en praktische informatie, contact.

Lees deze weekmail goed door, volgende week is er geen weekmail in verband met de kerstdagen.


Tot vrijdag op de kerstborrel en alvast prettige kerstdagen en een fijne vakantie toegewenst!


Groet,

Namens het bestuur,

Emilie

Weekupdate

Kookeiland

Vorige week dinsdag hebben Tamara, Jennifer en Irene gepitcht bij Het Asiel en hebben Irene en Lucas vrijdag hun gezicht laten zien bij de PPM Academy. Nu is het de laatste week voor de kerstvakantie, en is iedereen eigenlijk al een beetje in de vakantiemodus en we doen dan ook lekker rustig aan. Tussendoor zijn we allemaal aan ons ondernemingsplan aan het werken dat we in januari af willen hebben, zodat ook onze nieuwe teamleden er goed in kunnen rollen(die we aanstaande vrijdag op de SIFE kerstborrel hopen te zien!)

Morgen gaan Tamara en Alina het oude SIFE kantoor omtoveren tot een Kookeiland kantoor, dat zal dienen als een opslag plek voor alle Kookeiland spullen, en dat eventueel ook gebruikt kan worden als een vergaderruimte/plek om partners te verwelkomen.

Deze week zal het de laatste keer zijn dat Jennifer en Diederik met ons vergaderen, we gaan ons jaar afsluiten met een teamavondje volgende week en we hopen dat de nieuwe teamleden waardige opvolgers van hen zullen zijn!

-Alina


Fiets&ik

x

Sosjaal

x

Oma's United

Afgelopen week stond in het teken van keihard werken aan de pitch en presentatie bij KPMG afgelopen vrijdag. Helaas hebben we niet de 1000 euro en begeleiding van Capgemini gewonnen, maar wel SoSjaal, nog van harte! De boodschap van Hans Scholten van Capgmeni blijft ons bij: het gaat erom de meest invloedrijke te zijn, niet de beste! Ons doel blijft impact maken. En daar zijn we deze week weer druk mee bezig. Woensdag is namelijk alweer de derde workshop met Riek, Els, Sonja, Marianne, Pieneke en Joke! En we gaan knallend het jaar afsluiten want we hebben de eerste grote order binnen van 11 Jackpots. Dus snel puntjes op de i zetten met inpakpapier, het kaartje met het verhaal, de pot nog een keer verven. We wensen jullie allemaal alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. En hopelijk zien we velen van jullie nog vrijdag op de borrel!

- Naomi

Urban Greencourts

Het is de afgelopen tijd een beetje stil geweest rond Urban Greencourts. Zoals jullie weten staat vrijdag a.s. onze deadline voor het vinden van een stuk grond. Deze week hebben we een gesprek met de gebiedsmanager van Overvecht, wij hebben stiekem nog hoop dat hier iets uitkomt. Hoe dan ook gaan we vrijdag knopen doorhakken.

En, ondanks onze eeuwig durende zoektocht naar grond hebben we wel heel goed nieuws!! De Rabobank is bereid een bijdrage van 15.000 euro te leveren voor de eerste Urban Greencourt. Een gigantisch geldbedrag waar een complete tuin mee kunnen neerzetten, natuurlijk met een mooi hek waar in grote letters Enactus op staat. To be continued..

Dan wil ik ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om SoSjaal te feliciteren met hun succesvolle pitch van afgelopen vrijdag! En Oma’s United jullie ook supergoed gedaan!
Team Urban Greencourts heeft er drie nieuwe leden bij gekregen want Wieteke, Keetje en ikzelf gaan er helaas mee stoppen. Keetje en Wieteke bedankt voor al jullie inzet de afgelopen tijd! Ik denk dat we alle drie met heel veel plezier kunnen terugkijken op 1,5 jaar bij SIFE. Marijke, Henrike en Bart heel veel succes met de nieuwe teamleden het komend halfjaar, jullie gaan hoe dan ook knallen!
Wij hopen jullie allemaal te zien op de kerstborrel vrijdag!
- Evi

Pitch podium Frisse blikken

Met Pitch Podium biedt Frisse Blikken startende ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijftsconcept te pitchen en hierop feedback te krijgen van ondernemers en andere geïnteresseerden. Tijdens Pitch Podium kan je pitchen, brainstormen discussiëren, feedback geven of ontvangen, netwerken en bovenal kennis delen.

10 januari gaat fiets&ik pitchen, het bestuur zal aanwezig zijn en jij bent ook van harte uitgenodigd.

Vanaf maart vindt het Pitch podium elke eerste donderdag van de oneven maand plaats.

Hoe laat: 19:00-22:00

Locatie: Grebbeberglaan 15, Utrecht

Aanmelden: pitchpodium@frisseblikken.nl

The science of persuasion

Science Of Persuasion

Agenda

Nieuwjaarsborrel

Monday, Jan 7th, 8pm

-

Meer informatie volgt

SIFE avond

Monday, Jan 14th, 8pm

-

Kick off avond