La invenció de HUGO

Martín Scorsese

FITXA TÈCNICA

 • Títol: La invención de Hugo
 • Títol original: Hugo (Hugo Cabret)
 • Direcció: Martín Scorsese
 • País: Estats Units
 • Any: 2011
 • Duració: 126 min
 • Guió: John Logan
 • Web: www.hugomovie.com
 • Distribuidora: Paramount Pictures
 • Productora: GK Films, Infinitium Nihil
 • Génere: Drama, Familiar, Aventurera, Fantàstica
 • Calificació: Apta per el tot el públic
 • Personatges:
 1. Ben Kingsley --> Georges Méliès (Propietat de la tenda de joguines)
 2. Asa Butterfield --> Hugo Cabret
 3. Chloë Grace Mortez --> Isabelle, (fillola de Georges)
 4. Sacha Baron Cohen --> Inspector Gustav
 5. Jude Law --> El pare de Hugo
 6. Christopher Lee --> Monsieur Labisse, el del llibre
 7. Helen McCrory --> Mama Jeanne, esposa de Georges.
 8. Emily Mortimer --> Lisette, la floristera
 9. Ray Winstone --> Claude Cabret, tío de Hugo.
 10. Frances de la Tour --> Madame Emilie, qui porta la cafeteria

ARGUMENT

Tracta d'un nen que es deia Hugo,que des de petit al seu pare li ha ensenyat com arreglar rellotges i com fer coses. Entre ells dos van trobar un autòmat i entre els dos el van començar arreglar perquè funciones. Un dia on el seu pare estava treballant va haver-hi un incendi i va morir, des d'aquell dia Hugo va anar a viure amb el seu tiet alcohòlic a l'estació de tren de París, Gare Montparnasse. Vivia dintre dels rellotges. La feina de Hugo era que tots els rellotges funcionessin perquè el seu tiet no ho feia.Hugo li robava peses a una tenda de joguines i on podia per l'estació per acabar el automata que amb el seu para no va poder acabar.

Un dia és descobert per George Méliè, el propietari de la tenda de joguines. S'enfada per als petits robatoris que li ha fet i li insisteix que buidi les butxaques, veu que porta una llibreta i li pren, era totes les instruccions i proses del automata. Per recuperar-lo el segueix fins a casa seva on es va trobar amb Isabelle, la fillola de George. Al dia següent Giorge li ensenya un munt de cendra, que li vol fer creure que li ha cremat la llibreta, per castigar-lo sobre els seus robatoris.
La dedicació del noi fa que Méliès li doni l'oportunitat de recuperar la llibreta si treballa en el seu lloc arreglant els objectes i joguines espatllats que Hugo li havia robat. Admès de treballar a la tenda de joguina, a poc a poc aconsegueix reparar el autòmat, però encara que ho aconsegueixi no poder fer-lo anar, perquè nessecita una clau en forma de cor. L'amistat entre Hugo i Isabelle augmenta en tenir gustos comuns: parlar de lectures d'obres, com les obres Jules Verne o les aventures de Robin Hood; Hugo li parla del cinema que coneix i fins i tot porta a Isabelle a veure una pel·lícula, cosa que el seu padrí li havia prohibit sempre. Es colen a la sala sense pagar, ella queda bocabadada per la pel·lícula que veuen. A poc a poc va creixent la seva amistat. Un dia, per casualitat, Hugo descobreix que Isabelle porta una clau penjada al coll cim una medalla, que sembla que just pot ser la que falti per activar el mecanisme del seu autòmat. Els nens proven la clau en el buit en forma de cor que té i encaixa amb la forma de la clau. En fer-la girar per donar corda a l'autòmat, es reprodueix l'escena d'una pel·lícula.
Hugo recorda que aquell dibuix era part d'una pel·lícula que li va explicar el seu pare, que era de Méliès, Le Voyage dans la Lune. Amb aquesta pel·lícula per primera vegada s'integra la tècnica del "pas de maneta", al cinema, amb el que s'aconsegueix l'efecte de moviment en els dibuixos que després s'utilitzarà al llarg de la història en el cinema d'animació.
Un cop els nens es donen conta que George Méliès és el seu padrí, la mara Jeanne li diu que no li expliquin res de això, perquè encara es veu afectat per com va acabar i finalitzar el seu món del cinema. Però troben a un vell fan de George , que té l'última filmació que va poder recuperar, i també té molts objectes seus. Isabelle incita l'home a casa seva perquè pugui veure a George però la mama Janne li diu que no pot, però vol que li posi el film, perquè ella era l'actriu de totes les pel·lícules de George. En acabar la pel·lícula George li comença a explicar tot el que va passar mentre es dedicava al món del cinema i com va acabar. En pic acaba d'explicar el nen va abusar el automata per donar-li, però quan està a punt de marxar de l'estació, el guàrdia Gustav el pilla i el vol portar cap a l'orfenat, però el nen insisteix que no vol anar i li diu un part de coses, i en aquell moment apareix George i se l'emporta cap a casa seva, que a partir d'aquell dia formarà part de la seva família.

La invención de Hugo - Trailer final en español

HISTÒRIA DEL CINEMA

Amb aquesta escena com podeu veure fa un homenatge al primer film que van fer els germans Lumière. Que tractava d'un tren que arribava a l'estació de París i és descarrilava.


Aquí us deixo el vídeo del tren:Aquí amb aquesta escena que Hugo és penja del rellotge de París, fa un omenatge a "L'home Mosca", interpretada per l'actor de cinema mut Harold Lloyd.

MÚSICA

L'autor de qui s'ha encarregat de la música és HOWARD SHORE. Un home compositor i saxofonista canadenc, conegut per les bandes sonores que ha fet en les pel·lícules. Ha compost les partitures de més de vuitanta pel·lícules. Les primeres bandes sonores que va fer eren: Videodrome, After Hours, The Fly i Naked Lunch. Els premis que van guanyar va ser: 3 Òscars, pel Senyor dels Anells, 3 Globus d'or amb les pel·lícules; El aviador i El Senyor de los Anillos: el retorno del Rey i la segona part i 4 Grammy també amb la pel·lícula del Senyor dels Anells.


La seva trajectòria va ser que va rebuscar harmonies i registres de la música màgica i fantàstica,ha sabut preparar-la amb pinzellades de música francesa i gitana per donar-li un toc únic. La idea de la música més important es construeix a ritme de vals. Un vals desenfadats, que amb la acoredó ens porta a París. Howars Shore compon melodies per a cada personatge i que la música ajuda també a descriure els personatges. Cada escena també té la seva propia música.

En la pel·lícula surten en total 21 melodies, el títol to indica de quina escena és.

Les 21 melodies són aquestes:

1.The thief (el inici de la peli)

2.The Chase (Inspector)

3.The Clocks (melodia dels rellotges)

4.Snowfall

5.Hugo's Father (melodia del pare del Hugo)

6. Ashes

7.The estation Inspector

8.Bookstore

9.The Movies

10.The Message

11.The Armoire

12.Purpose

13.The plan

14.Trains

15.Papa Georges Made Movies

16.The invention of Dreams

17.A ghost in the station

18.A trein arrives in the station

19.The magician

20.Coeur Volant

21.Winding it up

BSO La Invención de Hugo: 21 Winding It Up

ANALITZEM SEQÜÈNCIA

Jo he triat aquesta seqüència perquè aquí comença a portar-se bé George amb Hugo, li ensenya coses i ell n'aprèn. També l'he triat perquè la música que l'acompanya és un tango o alguna cosa similar, don la impressió de bon ambient entre els personatges i el voltant i tota la seqüència en general m'agrada molt.


Si tu tanques els ulls i escoltes la cançó, només el simple fet de que a la música hi hagi un acordió, ja tens a la ment que aquell lloc on passa és París.

És una cançó alegra i que et don ganes de ballar en el moment.

Clip de LA INVENCIÓN DE HUGO. "Magia"

PERSONATGES

CRÍTICA I VALORACIÓ PERSONAL

De crítica o algo que no m'ha agradat no en tinc.


La pel·lícula en general m'ha agradat molt, perquè és una peli màgica, única i súper bonica. Et transmet una sensació tan especial que no sé com descriure-la. Cada cançó et diu algo sobre lo que està passant, et pot transmetre tristesa, alegria, esperança, curiositat i moltes altres sensacions més. Val molt la pena veure-la. També m'ha agradat com a fet l'homenatge al cinema, en quins moments i com. És una pel·lícula que està molt ben feta. També ens explica una mica sobre la vida de una gran persona i amant del cinema com George Méliès.