Technasium brugklas

Out of the Boxxis

Het eerste project voor de H/V klassen was gelijk een pittige. De opdrachtgever en architect dhr. Thomassen van Boxxisarchitecten daagde ons uit om een bouwplan te ontwerpen midden in het centrum van Barneveld.

Ons vertrekpunt was een technische tekening van een motor; bv. de brandstofmotor. Pff, dat was wel even zweten...

Tussenevaluatie

Tijdens de tussenevaluatie presenteerden de leerlingen hun voorlopige ontwerp en kregen ze feedback op hun plannen.

Big image

Eindpresentatie

Op 14 April zijn de idee├źn en ontwerpen gepresenteerd in een gezellige kraam. De opdrachtgever en ouders waren verbaasd en enthousiast over de leuke resultaten.

Uiteindelijk konden de trotse winnaars samen met mijnheer Thomassen op de foto. Een bioscoopbon en een bijzonder leuke ervaring rijker.

Big image
Big image
Big image

Zwerfafval

Wie heeft er niet mee te maken: Zwerfafval ! Er ligt veel naast de prullenbak in plaats van erin !!

De gemeente Barneveld wil hier graag wat aan doen en heeft ons uitgedaagd een creatieve oplossing te vinden voor de blikvanger.

Het project is op een hilarisch manier bij ons aangekondigd door het cabaret duo: Jo en Ko.

Big image

bezoek milieustraat

Om te ori├źnteren brachten de leerlingen een bezoek aan de milieustraat van de gemeente Barneveld. Daar werden de verschillende vormen van afval scheiden onderzocht.

Uitleg over de werking van een milieustraat zorgde ervoor dat de leerlingen met een behoorlijke hoeveelheid informatie aan de slag konden.

Big image

Tijdens de les

Flink brainstormen in de denktank.

Big image

Tussenevaluatie

Daphne van Hagen gaf tips & tops tijdens de tussenevaluatie.

Big image

Grijsen neemt deel in jury van Johannes Fontanus College

De leerlingen van het Johannes Fontanus College in Barneveld zijn de afgelopen tijd druk geweest met het project Gevangen Zwerfafval. Op donderdag 18 juni is de eindpresentatie geweest en werden de vier ontwerpen voor een afvalbak in de openbare ruimte die afval scheidt gepresenteerd. De presentaties waren voor een jury waarin, naast Maikel te Nijenhuis van Grijsen, ook Eppie Fokkema, wethouder van o.a. openbare ruimte en Ewan van Wincoop, onderhoud en beheer openbare ruimte van de gemeente Barneveld, plaatsnamen.

Voor het project Gevangen Zwerfafval hebben de eerstejaars leerlingen van het JFC allereerst per klas een bezoek gebracht aan Milieustraat Otelaar. Daar hebben ze onderzoek gedaan naar de samenstelling van het afval dat wordt ingezameld in de openbare ruimte. Zo hebben ze blik, kunststof, oud papier en drankenkartons uit het afval gehaald. Op basis van deze gegevens zijn ze in de klas aan de gang gegaan met het ontwerpen van een afvalbak voor de openbare ruimte waarin het afval gescheiden wordt. Daarbij gebruiken ze toepassingen vanuit biologie, scheikunde en natuurkunde.

Grijsen vindt het leuk om te zien dat scholieren meedenken over de openbare ruimte en hoe we gezamenlijk voor een betere oplossing kunnen komen voor het scheiden van afval.
Big image
Big image
Big image