Reflectie IO

Marjolein Mens

Terug in de tijd...

Ik vond IO Voeding altijd leuk, ik werk graag samen in groep en vind het dus ook leuk om samen met een klasgenoot te koken. Ook vond ik de IO Technologische dag fijn en leerrijk, ik leerde nieuwe wetenschappelijke dingen maar ook om creatief bezig te zijn met kinderen.


Kwaliteit

Competentie 1: Binnen een welomschreven opdracht sociaal-wetenschappelijke of

natuurwetenschappelijke onderwerpen ONDERZOEKEN > Informatie verzamelen, verwerken en rapporteren > Rapporteren


Ik kan mijn bevindingen van een opdracht goed verwoorden en samenvatten in een tekst.


  • Bij IO Stapstenen zagen we hoe we veilig moesten werken in het labo, welke materialen er bestaan en hoe we ze op een juiste manier moeten gebruiken. We kregen de tijd om na te gaan hoe alles werkt en voor wat het wordt gebruikt. Hiervan kregen we een toets om te kijken of onze kennis groot genoeg was. Ik was goed in deze opdracht omdat ik goed heb opgelet bij deze les en er dus nog veel over wist.


  • Bij IO Hygiëne gingen we op bezoek bij slagerij Brebels, daar kregen we uitleg over hoe alles daar werkt en hoe het HACCP vervult wordt. We moesten vragen oplossen over de slagerij. Deze opdracht ging goed omdat ik tijdens de uitleg goed heb geluisterd.

Werkpunt

Competentie 1: Binnen een welomschreven opdracht sociaal-wetenschappelijke of

natuurwetenschappelijke onderwerpen ONDERZOEKEN > Kwaliteitsbewust handelen > Correcte toepassing van technieken


Ik vind het moeilijk om een bepaalde techniek toe te passen als ik te weinig uitleg heb gekregen of de techniek nog nooit heb moeten toepassen.


  • Bv: Toen we bij IO stapstenen een enquête moesten opstellen vond ik dit een moeilijke opdracht omdat we bepaalde technieken moesten toepassen, we moesten een bepaalde vraagstelling gebruiken en we moesten ook op de opmaak van de enquête letten.

-> Ik ga voortaan als ik iets niet snap of niet precies weet hoe het moet uitleg vragen aan de leerkracht zodat ik mijn opdracht toch nog tot een goed einde kan brengen.  • Bv: Bij IO Hygiëne moesten we bepaalde kooktechnieken toepassen maar ik vond dit moeilijk omdat de techniek niet altijd werd voorgedaan. Ik maakte soms fouten met bepaalde snijtechnieken.

-> Als er bij koken moeilijkheden zijn bij het toepassen van technieken ga ik vragen aan de leerkracht om het voor te doen. Als ik op voorhand weet welke technieken we gaan toepassen kan ik het eventueel thuis eens oefenen.

Hierin ben ik gegroeid...

Ik ben ten opzichte van het vorige schooljaar gegroeid in informatie verwerken. Dit is te merken aan de verwerking van de opdracht over mensen met een verstandelijke beperking. We deden opzoekingswerk over hoe mensen omgaan met een beperking... Dit lukte me goed omdat ik er al wat over wist en het onderwerp interesseerde me ook.

GIP

Mijn GIP onderwerp is de buitenlandse keuken van Italië (Napels). Ik heb dit onderwerp samen met mijn groepje gekozen omdat het ons allemaal erg interesseert.

We willen dit graag voor de doelgroep kinderen doen.

De competentie hierbij is competentie 2: Binnen een welomschreven opdracht een persoonsgerichte activiteit voor een groep organiseren.

Stage

Mijn stageplaats is in het ziekenhuis van Bree, ik koos voor deze stageplaats omdat ik later graag in het ziekenhuis wil gaan werken.

Ik weet nog niet precies op welke afdeling ik wil gaan werken maar ik heb als stage de kinderafdeling opgegeven omdat het me toch wel aanspreekt. Ik help graag mensen en ga ook graag met kinderen om dus leek dit me een goede keuze.

Ik kijk uit naar mijn stage omdat ik zo eens kan ervaren hoe alles in zijn werk gaat in het ziekenhuis en ik dus een beeld heb van hoe mijn job er later zou uitzien.