Android en Apple!

in dit artikel gaan we het hebben over de 2 giganten op telefoon gebied Apple en Android en wat daar de verschillen tussen zijn, dus als je geïnteresseerd ben om een telefoon te kopen zou ik dit even doorlezen!

Apple

Apple is een groot bedrijf dat bekent staat om de meerdere apple producten die ze hebben uitgebracht waaronder:

-Imacs ( pc's laptops van apple )

-Ipod/Iphone

-Ipad

Apple maakt ook zijn eigen besturingssysteem genaamd IOS ( voor iphone ), Mac OSX ( voor de Imacs )


Apple heeft ook een eigen store op hun besturingssystemen staan genaamd apple store, daar kan je veel apps en of spellen op vinden. Er zijn veel apps te vinden in de store waaronder betaald maar ook gratis apps.

Android

Android is het besturingssysteem dat op veel telefoons word gebruikt. Over het algemeen alleen op samsung telefoons draait android maar android begint nu ook uit te breiden naar telefoons gemaakt door windows

Android heeft ook zijn eigen app store genaamd google play store daar kan je alle apps vinden die te downloaden zijn voor android.

Verschillen en overeenkomsten van android en ios

De apps die voor ios worden ontwikkelt voor Ipad en Iphones zijn over het algemeen beter geprogrammeerd vanwege dat je niet veel verschillende versies heb zoals bij android. Bij android heb je veel verschillende tablets en niet zoals bij apple dat je maar 1 soort tablet heb.


Vandaar dat op ios alle apps beter werken omdat ze dan maar alle apps voor 1 product soort hoeven te optimaliseren, anders dan bij android want door al die verschillende tablets is het moeilijker om een app goed te laten werken. Vanwege dat elke tablet zijn eigen resolutie heeft en anders reageert op codes die geschreven zijn.Maar bij android zijn er wel veel meer apps ontwikkeld dat ook omdat android een veel opener besturingssysteem is dan IOS, dus je kan veel meer doen met android zoals veel instellingen aanpassen waardoor je veel leuke extra's erop kan zetten qua thema's en andere apps, maar dit zorgt ook weer voor problemen als er verkeerde apps in de store zouden verschijnen.


Voor de rest komen de besturingssystemen vrijwel identiek overeen, je kan zonder dat je extra apps download op beide systemen praktisch hetzelfde doen qua bellen, berichten versturen etc. Alleen beide op een andere manier.

Hoe gaan de bedrijven met de verschillen om?

Zowel Apple en android pakken het qua verschillen goed aan, ze leggen daarmee de telefoon soort ook weer. IOS is bijvoorbeeld een stuk zakelijker gerichte besturingssysteem, waarnaast Android er weer een stuk speelser uitziet met alle kleine extraatjes die erop staan.

De markt van beide bedrijven

Apple staat met z'n top producten goed op de markt op dit moment, maar android begint heel erg uit te breiden nu naar veel meer gebieden, ze hebben ook net als apple al smart watches ontwikkeld met hun eigen software erop, en daarnaast gaat android naar meerdere telefoons uitbreiden waardoor ze een grotere markt bereiken omdat hun product in allemaal verschillende producten zit, en niet zoals bij Apple dat alles onder één naam blijft.

Mijn mening

Ikzelf kies voor Apple omdat ik de kwaliteit van hun producten echt goed vind, ik heb hier nog nooit problemen mee gehad en hou van het zakelijke van Apple. Android is ook een goed werkend leuk uitziend systeem maar Apple trekt mij net wat meer.