Програмирање у МТШ "14.октобар"

Oбележавање Европске недеље програмирања 2015.године.

МТШ "14.октобар" Краљево

Sunday, Oct. 11th, 9pm

Краљево

Kraljevo

Big image
Big image
Програмирање у МТШ "14.октобар" Краљево

Програмирање у МТШ "14.октобар" Краљево

По други пут наша школа се укључила у обележавања европске недеље програмирања .Ове године у нашој школи ораганизоване су радионице за ученике прве и друге године.

Прва радионица

Прва вршњачка радионица организована је за ученике првог разреда . Ученици су вршњацима презентовали веб-страницу:

· CodeMonkey https://www.playcodemonkey.com/ и

· CodeCombat https://codecombat.com/

· RoboMind Academy: www.robomindacademy.com/

На занимљив и једноставан начин кроз игру упознали су се са могућностима алата за програмирање, а затим су се опробали у прављењу првих програма.


Организатор радионице: Гордана Петровић

Big image
Европска недеља програмирања 2015 (Europe Code Week )

Друга радионица

Другу радионицу припремили су ученици V/5 за ученике млађих разреда. На овој вршњачкој радионици презентовали су програмирање Лего робота. На крају радионице пар ученика првог разреда опробало се и писању програма и управљању Лего роботом.


Организатор радионице: Зоран Петровић

Трећа радионица

Трећу радионицу припремили су ученици III/4 одељења, на којој су презентовали могућности програмирања ЦНЦ машина и приказали филм који показује реализацију обраде на ЦНЦ машини.


Радоиницу организовао Драган Петровић

Big image

Србија је на 10. месту

Рангирање учешћа се врши на основу броја догађаја у односу на број становника. Драго нам је што смо нашим учешћем дали мали допринос да Србија буде на 10. месту.
Big image

Браво за све учеснике

Веома смо задовољни реакцијама ученика поводом организовања радионица. Показали су велико задовољство што су имали прилику да учествују у активностима. Веома активно су учествовали и показали велико интересовање. Поред стицања нових знања до изражаја је дошла и креативност ученика. Овим радионицама смо доказали да је програмирање једна велика и занимљива игра што је и слоган ове недеље.