RECURSOS MUSICALS per l'aula

PER A MESTRES i PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ -2020/21

DIRIGIT A:

Tots aquells professionals del món de l'educació general i de l'educació artística en particular (mestres d'Ed. Infantil, Primària i Secundària, mestres de música, músics, ballarins, professionals de les arts escèniques, moviment, teatre, psicòlegs, pedagogs o treballadors socials) que vulguin conèixer i desenvolupar processos creatius per a l'aprenentatge de la música i les arts escèniques.

DESCRIPCIÓ:

Aquestes sessions tenen com a objectius proporcionar un repertori de recursos i procediments que obrin la curiositat del mestre/a i l'inspirin per crear els seus propis. Són sessions per aprofundir en les diferents estratègies didàctiques i la seva aplicació. Tenen com a focus principal el desenvolupament de la creativitat i l'aprenentatge musical mitjançant la música i el moviment. Les classes són bàsicament pràctiques amb fonamentació teòrica. Durant aquestes es proporcionarà el material treballat amb el propòsit de fixar i ampliar la informació rebuda. El curs consta de tretze sessions independents de dues hores, cadascuna de les quals tractarà un tema i una etapa educativa:

PROPOSTES PER AL CURS 2020-21

Sessió 11. REPTES DE COORDINACIÓ (Places presencials agotades - últimes places en streaming!)

20 de març de 9:30h a 11:30h

Docent: Estevao Marques

Adreçat a: professorat d’infantil i primària

El ritme i les melodies en la música ens faciliten estructures sonores per posar-nos els reptes de coordinació més variats i adequats al desenvolupament motriu de cada edat. Coneixerem reptes de moviment per plantejar des dels més petits fins als grans de l’escola i treballar així un aspecte en el qual la música pot ser un gran suport!


Sessió 12. DANSES I COMPOSICIÓ MUSICAL (Places presencials agotades - últimes places en streaming!)

20 de març de 12:00h a 14:00h

Docent: Estevao Marques

Adreçat a: professorat de primària i secundària, així com d’escoles de música.

Aprendrem algunes danses tradicionals per després aprendre a tocar-les i a crear els nostres propis arranjaments musicals.


Sessió 13. BALLS PER A TOCAR

17 d'abril de 9:30h a 11:30h

Docent: Mireia Aguiar

Adreçat a: professorat d'infantil i primària

Si bé el procés d'inventar-nos una dansa a partir d'una música és més familiar, també hi ha la possibilitat de deixar que una dansa ens inspiri a l'hora de desplegar la pròpia creativitat a l'hora de composar música. En aquest taller us proposem idees per convertir en música diferents danses tradicionals.


Sessió 14. EL CARNAVAL D'AIX

17 d'abril de 12h a 14h

Docent: Eugènia Arús

Adreçat a: Professorat de primària i secundària.

Coneixerem maneres d'acostar, entendre, viure i jugar amb les melodies, harmonies, ritmes, motius musicals i estructures d'aquesta obra mestra peça increible i poc coneguda, el "Carnaval d'Aix" de Darius Milhaud que ben segur us aportarà tot un univers per a les vostres aules. Milhaud va ser un compositor, pianista i director d'orquestra que va beure de moltes fonts musicals. La seva música destaca per la influència del jazz, la música brasilera, l'ús de la politonalitat i també pel moment històric a la França que li va tocar viure on va coincidir amb Sergei Diaguilev. Va formar part del Grup dels 6 i l'obra que treballareu amb l'Eugènia és una obra plena de vivacitat, i riquesa que segur que farà aquesta sessió també excepcional.

PREUS PRESENCIAL I STREAMING:

  • Preu sessió (2h.) 30 Euros


Reconeixement i descomptes a partir de 8 sessions:

  • 8 sessions (16h): 210 Euros
  • 9 sessions (18h): 225 Euros
  • 10 sessions (20h): 240 Euros
  • 11 sessions (22h): 253 Euros
  • 12 sessions (24h): 263 Euros
  • 13 sessions (26h): 272 Euros
  • Totes les sessions -14 sessions (28h): 280 Euros


Els preus son iguals per les sessions Presencials i les Streaming


-Una vegada feta la inscripció i efectuat el pagament no es podrà fer un canvi de sessions.

-Curs Reconegut per a Docents del Departament d'Ensenyament si t'apuntes a 8 sessions o més ( i tens usuari XTEC) en streaming.

-Curs presencial certificat per "El Musical - Centre d'Educació i Recerca" com a formació per a la innovació i la qualitat musical.

-Curs Bonificat per a empreses

-La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb altres dades (Escola on treballes, Institució...) l'has d'indicar en el formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades una vegada efectuat el pagament.


Cursos impartits a:

El Musical - Centre Autoritzat de Grau Professional de Música

c/ Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat - info@elmusical.cat

PROFESSORAT:

PROFESSORAT:

Meritxell Balada - Llicenciada en Pedagogia de la Dansa al Conservatori Superior de Dansa. Paral·lelament realitza els estudis de Rítmica Dalcroze, nivell elemental (Institut Llongueras) i el Bachelor (especialitat en Moviment) a El Musical de Bellaterra. Com a ballarina forma part de la companyia de dansa La Veronal, Bebeto Cidra Cia., Iker Gomez, entre altres. Actualment treballa com a professora de dansa a l’EMA (Escola Municipal de les Arts) i desenvolupa projectes interdisciplinaris per a escoles de primària.

Oriol Castanyer - Grau Superior de Piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior del Liceu. Grau en direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Actualment és professor d’Harmonia a l’escola de música Aula de So de Sant Cugat del Vallès. Des del 2011, també col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona com a director en el projecte Cantània i és també director de la Coral Sant Jordi.

Estêvão Marques - Graduat en Música en la Facultat de Sao Paulo de Brasil, investigador del folklore i la cultura popular brasilera. Professor del San Francisco International Orff Course.

Joan Chamorro - Saxofonista. Forma part de la Big Band del Taller de músics, amb la qual actua a diversos festivals europeus. Ha treballat amb músics d'anomenada com Slide Hampton, Tete Montoliu, Frank Foster, Gary Smulyan, Dick Oatts, Bebo Valdés...En l'actualitat lidera Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet i és fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band.

Santi Serratosa - Graduat en música moderna pel Conservatori del Liceu. Va continuar els seus estudis superiors com a bateria al Drummers Collective de Nova York, l’any 2001. Màster en Musicoteràpia per l’UPF. És professor col·laborador del Màster de Musicoteràpia de la UB i formador en els cursos de formació continuada de la UVic. És professor també del Postgrau de Música, Creativitat i Moviment (Universitat Ramon Llull – El Musical, Bellaterra) Combina la seva tasca com a músic (Asstrio, Gossos) amb la musicoteràpia i la percussió corporal, disciplina amb la qual dirigeix la SSM BigHand.

Marta Canellas - Pedagoga de la Música i el Moviment (Universitat de Viena), violoncel·lista i art-terapeuta transdisciplinària. Professora del Conservatori professional El Musical de Bellaterra i del Postgrau de Música, Creativitat i Moviment (Universitat Ramon Llull – El Musical, Bellaterra) És autora de materials didàctics, contes i músiques a Bellaterra Música Editorial.

Ana Quílez - Títol Superior de Piano i de Pedagogia Musical. Màster d'Investigació en Musicologia i Educació Musical. Formació Willems i en Rítmica Dalcroze. És autora de materials didàctics i músiques a Bellaterra Música Editorial.

Laura Lacueva - Clarinetista i pedagoga. Obté el Grau en Pedagogia musical a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC. Graduada en els tres nivells de l'Orff Course de San Francisco (EUA). Actualment forma part del grup Balkan Paradise Orchestra. Màster en Formació del Profesorat de Secundària per la Universitat Internacional de València (VIU).

Núria Palau - Mestra, compositora, pianista i artista interdisciplinaria. Llicenciada en Belles Arts i mestra d’educació musical per la Universitat de Barcelona, Bachelor en rítmica J-Dalcroze al Conservatori El Musical de Bellaterra. És professora del Postgrau de Música, Creativitat i Moviment (Universitat Ramon Llull – El Musical, Bellaterra) i docent en l’especialitat de música i arts a l’Escola GEM de Mataró. És autora de materials didàctics, contes i músiques a Bellaterra Música Editorial.

Gemma Baños -Tècnic superior en Educació Infantil, Grau Professional de piano i màster en

Musicoteràpia. S’especialitza en pedagogia musical en la primera infancia (de 0 a 3 anys). El 2012 crea el seu projecte “embaràs i part musical” Crea i co-dirigeix diversos projecte musicals per a nadons i embarassades al Palau del Palau de la Música Catalana des de 2012.

Xavi Lozano - És un músic multi instrumentista que participa en diverses formacions, com Bufa Sons, la banda d'Eliseo Parra, o Tactequeté. Com a músic experimental, desenvolupa una destresa impressionant dibuixant sons i construint melodies amb instruments inusuals

Veronika Kinsky - Pianista i professora de Rítmica i Pedagogia Musical Elemental a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena. Té una àmplia experiència en el món de l'educació infantil i primària, així com en la formació continuada de mestres i docents de música És autora de materials didàctics, contes i músiques a Bellaterra Música Editorial.