X-stream sessie 1

Wat is ondernemen

Mijn idee over ondernemingsplan

Door 3 verschillende filmpjes van ondernemers te hebben bekeken zie je wat voor verschillen er zijn in het ondernemen. Ik zelf hoorde de woorden creativiteit, eigen idee, fantasie en van niets naar iets maken veel voor bij komen. Zo zie ik zelf ook wat ondernemerschap is. Dat je van niets iets maakt door je eigen ideeën en creativiteit gebruiken.


Op de foto hiernaast staat Ben Woldring die op 13 jarige leeftijd al een ondernemer werd. Ik vind het heel interessant dat hij door zijn eigen creativiteit en zijn fantasie een grote ondermeer is geworden op zo jonge leeftijd.

Reflectie KVK test

Ik heb de test van de KVK gemaakt over mijn ondernemingsschap. De test klopt deels wel en deels niet. Op kennis en vaardigheden 38% door dat ik zelf geen ondernemer wil worden is mijn kennis en vaardigheden ook minder omdat ik mezelf er ook niet in wil verdiepen. Motivatie is 56% wat ik minder had verwacht omdat het niet iets is wat ik later wil gaan. Persoonskenmerken zijn 62% er staat alleen wel dat ik niet zeker ben met wat ik doe en dat ik niet altijd van mijn eigen krachten uit ga. Maar daar ben ik juist wel heel sterk in. Daarin tegen heb ik wel dat ik dan vaak niet wil luisteren naar andere opties. Kwaliteiten had ik 81%. Ik ben daadkrachtig en ik wacht niet af.


Presentatie innovatief en creatief ondernemen

In het groepje met Ruben, Jackob, Marloes en Aïcha hebben we het onderwerp innovatief en creatief ondernemen gepresenteerd. Zelf zo ik kiezen voor sociaal ondernemen. Je doet is voor de maatschappij daarbij komt er een extra doelgroep bij dus extra omzet. Daarbij doe je ook het goede voor het milieu en dat is in deze tijd heel belangrijk.