MÀSTER EN PEDAGOGIA MÚSICA-MOVIMENT

Universitat Ramon Llull i El Musical Bellaterra (60 ECTS)

PRESENTACIÓ:

MÀSTER EN FORMACIÓ PERMANENT D'ARTS EN PEDAGOGIA DE LA MÚSICA I EL MOVIMENT


Comencem una nova formació pensada per a tots aquells estudiants i professionals interessats en aprofundir en el desenvolupament personal i artístic, que vulguin també millorar la comprensió, reflexió i aplicació a l'aula dels principis bàsics de la música i el moviment fonamentats amb la pedagogia de la rítmica Jaques Dalcroze.

És una formació estructurada per mòduls que permet planificar la teva formació.

És un nou projecte d’El Musical-Centre d’Educació i Recerca dirigit per la Dra. Eugènia Arús i la Dra. Susana Pérez


Objectius:

Donar a conèixer i posar en pràctica els lligams artístics existents entre la Música i el Moviment i desenvolupar projectes d'innovació en el camp educatiu.

Oferir una titulació amplia que permeti als docents interessats aprofundir en la didàctica de l’educació musical i del moviment.

Els 15 primers crèdits d'aquest màster corresponen al Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment. Per tant, les persones que ja han cursat aquests estudis, els hi queden convalidats aquests 15 crèdits.

CARTA DE LA DIRECCIÓ

Benvolgudes i benvolguts,

ens trobem immersos en moment de grans canvis socials i reptes educatius. La nova llei d’educació 3/2020, la LOMLOE, que regula els currículums dels ensenyaments artístics, tant en el marc escolar com en escoles de música i conservatoris, ens sol·licita un cop més la nostra preparació i adaptació en la nostra tasca docent diària.

Estem de sort perquè per primer cop l’àmbit artístic, concretament el musical inclou, de manera explícita, l’activitat performativa -música, moviment i interpretació escènica-.

El màster en formació permanent d’arts en Pedagogia de la Música i el Moviment pretén ser un espai dinàmic d’ensenyament i aprenentatge on, d’una banda,es faciliti la formació personal, tant musical com corporal, i d’altra, un espai on es tractin les metodologies i les estratègies necessàries per implementar a l’aula una educació musical amb connotacions interdisciplinàries.

El coneixement bàsic de la psicologia que ens dona eines per a portar a terme una bona gestió d’aula, el desenvolupament de la qualitat de moviment i la musicalitat del docent que reverteix en l’aprenentatge de l’alumnat, el coneixement aprofundit de la metodologia J-Dalcroze, l’adquisició d’una literatura musical i cultural que inspira la creativitat del docent per a elaborar projectes, el coneixement d’eines pianístiques i/o instrumentals que permet utilitzar la improvisació com a catalitzadora de l’aprenentatge de l’alumnat i l’adquisició de recursos didàctics son uns dels principals continguts que es treballen.


Aquest màster no entén la formació sense l’acompanyament de l’estudiant en la seva formació pràctica i investigadora. El Musical, centre d'Educació, Recerca i Creació musical a Bellaterra és un centre sempre en actiu que ens dona l’oportunitat de fer recerca i pràctiques formatives en projectes artístics de tot tipus que abracen des de la pràctica instrumental individual o grupal, la sensibilització musical en les primeres edats, la formació musical professional, els projectes lúdics – Jams, concerts familiars...- a la pràctica musical dels sèniors, per posar alguns exemples.


Som conscients que en aquests moments la conciliació de la vida laboral amb la familiar ens sol·licita oferir altres vies de temporalització dels estudis i és per aquest motiu que aquest màster té una distribució modular que facilita dilatar i/o planificar la nostra formació en el temps segons les nostres necessitats.

Així que només ens queda dir-vos que serà un plaer seguir acollint-vos a les nostres aules. Animeu-vos!


Dra. Eugènia Arús

Dir. Màster en formació permanent d’arts

en Pedagogia de la Música i el Moviment

A QUI VA ADREÇAT:

Aquest títol va dirigit a professionals (mestres, músics, ballarins, professionals de les arts escèniques, musicoterapeutes, pedagogs, treballadors socials) i persones interessades en la formació artística i pedagògica a Música i Moviment que volen conèixer i desenvolupar processos creatius per a l'ensenyament/ aprenentatge de la música i les arts escèniques, així com professors d'educació física.

A tots aquells interessats en despertar la imaginació, potenciar el pensament artístic i la creativitat amb ganes d'aplicar els coneixements adquirits en el seu àmbit professional o projecte personal.

A les persones que estan cursant o han cursat el Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment.CENTRE que ho imparteix: El Musical-Centre d'Educació i Recerca i la Universitat Ramon Llull - FPCEE Blanquerna

LLOC on s'imparteixen les classes presencials: El Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra.


MODALITAT dels estudis: presencial amb algunes assignatures online


Llengües vehiculars del títol: català, castellà i anglès.

CALENDARI I HORARIS:

UN CAP DE SETMANA AL MES:


  • 27, 28 I 29 d'octubre,
  • 24, 25 I 26 de novembre,
  • 15, 16 I 17 de desembre,
  • 26, 27 I 28 de gener,
  • 16, 17 I 18 de febrer,
  • 15, 16 I 17de març,
  • 12, 13 I 14 d'abril
  • 17, 18 I 19 de maigHORARI MARC:

- Divendres per la tarda => tutories cursos online, tutories MCM i TFM

- Dissabte de 9:30 a 20:00 => MCM i algunes assignatures dels mòduls 5, 6 i 7

- Diumenge de 9:30 a 14:00 => Algunes assignatures dels mòduls 5 i 6


CAMPUS D'ESTIU

- Juliol


JORNADES I MONOGRÀFICS

- Juliol i/o setembre (1 dia intensiu)

TITULACIÓ, DURADA, REQUISITS D'INSCRIPCIÓ I PREU

Titulació: Màster propi (Universitat Ramon Llull)


Durada recomanada: 3 anys (hi ha l'opció de fer el màster en 2 anys)

Núm. crèdits: 60 ECTS


Perfil: Músics, ballarins, educadors, mestres, musicoterapeutes, pedagogs i persones interessades en la formació artística i pedagògica en Música i Moviment que vulguin conèixer les bases que estructuren l'aprenentatge musical i corporal.

A les persones que estan cursant o han cursat el Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment.


Requisits: Estar en possessió d'un títol universitari, sigui llicenciatura, diplomatura o grau de titulacions relacionades amb la música, el teatre, la dansa, la docència o d'altres disciplines que mostrin un interès justificat per conèixer les tècniques i els continguts del curs. En casos concrets, es preveu la possibilitat que hi accedeixin alumnes no titulats que, per la seva trajectòria professional o personal, es consideri que estan en condicions de seguir el curs. En aquest cas, el títol que aquests estudiants obtenen és un Diploma d'Extensió Universitària.


Preu Total: 6.934'- Euros

Pagaments: * Preguntar per finançament

DESCRIPCIÓ:

És un màster propi de 60 crèdits dissenyat per afavorir l’entrenament i l’experimentació a través del so, el ritme i el moviment per una millora del desenvolupament artístic personal.

Totes les assignatures son part d’una nova titulació dissenyada per a donar continuïtat i aprofundiment en la formació per a docents en Música i Moviment.

MÒDULS I ASSIGNATURES

Big picture
Big picture
Música, Creativitat i Moviment - 2018-19 - El Musical - Prof. Veronica Kinski
https://youtu.be/XmUtcV1rHRc
Campus Estiu Música, Creativitat i Moviment - 2018-19 - dj11 - El Musical - Part 2
Música, Creativitat i Moviment - Maig - 1 - 2017 - El Musical (Prof. Santi Serratosa)
Campus Estiu Música, Creativitat i Moviment - 2018-19 - dc10 - El Musical - Prof. Eugènia Arús
Música, Creativitat i Moviment - Abril - 1 - 2018-19 - El Musical - Prof. Estêvão Marques
Música, Creativitat i Moviment - Campus d'Estiu 2017 - El Musical (Prof. Convidat: Daniel Ligorio)
Què és per tú El Musical?