Smore opdracht Kunst

Ecoline oefening.

bij deze opdracht moesten we in verschillende kwast technieken een oefening met Ecoline maken. dit was een leuke opdracht om eens te kijken hoe je met kwasten verschillende technieken te kunnen gebruiken.

Prehistorie praktijk opdracht. 12-02-2016

Big image

Mesopotamië Mozaïek 04-03-2016

mesopotamie betekend het land tussen de rivieren.

dit was een eerste vorm van beschaving. mensen begonnen met de landbouw en begonnen te schrijven met het spijkerschrift. in deze tijd begonnen de mensen een vak te ''leren'' smit, bakker, boer, noem het maar op.


dit vond ik wel een leuke opdracht maar het nam veel tijd in beslag met mijn kleine snippertjes verder vond ik wel dat ik een leuk mythisch dier gemaakt heb.

Egypische mythologie 18-03-2016

we moesten voor deze opdracht een tekening maken van een god of mythisch wezen, je kon ook bijvoorbeeld cleopatra teken, maar dan moest er iets goddelijks bij getekend worden. Ik heb voor cleopatra gekozen en heb het uiterlijk een beetje veranderd. ik heb gekozen voor een negroïde uiterlijk en een baard.


dit vond ik een leuke opdracht maar ook een lastige, ik vond mijn schets mooier dan de uitwerking in het groot. Het lijkt totaal niet op elkaar!

Griekse oudheid

we moesten voor deze opdracht mens figuren recht en in contrapost tekenen. recht was dat je de vooraanzicht van een figuur moest tekenen, contrapost is dat het figuur een beetje gedraaid is. het is een beetje in perspectief tekenen.


Ik vond dit een leuke opdracht want je leerde in deze opdracht de goede verhoudingen te tekenen en dit vind ik altijd her lastigste van het tekenen. De goede verhoudingen.

Graffiti Gra.De

dit vond ik de leukste opdracht van de hele periode. Matthijs en ik hebben ons goed vermaakt met het maken van dit project. Het leukste vond ik nog dat we aan de achtergrond van de letters hebben gedacht. dit hebben we voordat we begonnen met de letters puiten al aangebracht op de houten plaat. De schets van ons project hebben we niet meer want zoals je misschien al gezien hebt, zit die vastgeplakt aan ons bord.
Big image

PERIODE 4, romeinse rijk

voor deze opdracht moesten we een tempel in perspectief tekenen. ik vond het een leuke opdracht omdat je echt diepte gaat zien in wat je tekent. ik ben best trots op het resultaat maar ik baal er van dat de bakstenen niet in perspectief zijn. ik vond het ook leuk om te leren hoe je op verschillende manieren kan tekenen in perspectief'' met de horizon spelen''.
Big image

Romaans, glas in lood

deze opdrachten vond ik ook weer erg leuk omdat we in ''vlakken'' moesten tekenen zodat het lijkt op glas in lood. bij deze opdracht heb ik gekozen om een ''pixelige'' Mario te tekenen, dit deed ik vroeger namelijk ook op reken papier waar die vlakjes op staan. von het leuk om het nu eens anders te kunnen doen. voor deze opdracht moesten we het inkleuren met ecoline dit vind ik maar raar spul om mee te werken en ik ben niet echt tevreden over de kleuren maar dit is ook niet te verwachten. je kan niet echt mengen qua kleur.
Big image

gotiek, kalligrafie

voor deze opdracht moesten we kalligraferen, we moesten het alfabet namaken in een mooie gotische stijl. nadat we het alfabet gemaakt hadden moesten we een quote schrijven in dezelfde gotische stijl.

renaissance, zelfportret

voor deze opdracht moesten wij onszelf photoshoppen in een zelf portret van een persoon uit de renaissance. dit was een vrij simpele opdracht maar was toch nog best moeilijk om de juiste foto te vinden. met de juiste foto bedoel ik een foto die een beetje kleurden met mijn huidkleur. verder vond ik het wel een leuke opdracht. weer eens wat anders.
Big image

clair obscure

voor deze opdracht moesten we een clair obscure foto maken. dit betekend in het donker met éen lichtbron een foto maken van iemand. door dat je 1 lichtbron gebruikt zie je heel goed de schaduwen. rembrand gebruikte zo ook het licht uit bijvoorbeeld een raam, doordat die dit gebruikte kreeg je meer diepte in de schilderijen. deze opdracht vond ik het leukste van allemaal omdat ik de foto heel gaaf vindt!
Big image