Het nieuwe scherm

de Oled-tv's

Wie wilt nog een oude plasma-scherm? Oled-schermen dat moeten de nieuwe tv-schermen worden. Producenten als Samsung en LG zijn bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tv schermen, deze scherm moet de LSD- en plasma schermen doen vergeten.

In 2009 en 2010 kwamen Samsung en Sony al met verschillende tijdelijke producten op de markt. Deze vielen erg in smaak bij de mensen maar niet iedereen kocht er 1 dit kwam door nog de hoge prijs.Veranderingen


De nieuwe schermen verschillen van Lcd-schermen dit komt omdat, pixels alleen licht afgeven als dat nodig is. Bij lcd-schermen is de verlichting constant aan.


hierdoor zijn de oled-scherm zuiniger en hebben ze bovendien een beter kleurbereik.

Het beeld- en geluidskwaliteit is bijna de beste verandering, het lijkst tevens of je op een concert bent.


Het scherm van een oled-tv bestaat uit organische materialen die licht geven als er stroom door heen gaat dit komt omdat ieder pixel uit drie subpixels bestaat (groen, blauw en rood).


Een belangrijke verandering is het stroomverbruik. Het stroomverbruik is lager dan andere televisies, dat komt doordat er geen achtergrondverlichting nodig is. naast dat het een laag een stroomverbruik heeft, is er een grotere kijkhoek (bijna 180 graden).


Mogelijkheden


de nieuwe schermen vallen volgens de testen in 2009 en 2010 en marktonderzoek erg in de smaak.


Dat kan niet anders de scherm bevat veel nieuwe mogelijkheden. het is bijvoorbeeld ook een 3D-TV, je kan er ook op internetten. Er is bijvoorbeeld ook een app store waar je verschillende apps kan downloaden voor de TV. dus, je kan ook apps downloaden als twitter, facebook en instagram wat erg fijn en leuk kan zijn op een oled-tv.


In de oled-tv zit een ingebouwde Blue ray speler. Met de perfecte beeld- en geluidskwaliteit kan je films kijken. Ook is er een app met alle films tot 2012.


De oled-tv's zijn ook mileauvriendelijk.

Duur consumptie


Behalve dat de oled-tv's prachtig zijn en fantastisch werken heeft het ook een aardig prijskaartje. Zo kost een gemiddelde oled-tv wel 7000 euro. Dat is het grootste nadeel.

Het aantal modellen dat beschikbaar zijn, is zeer beperkt en de goedkoopste komt op het moment 4000 euro.


In de eerste helft van 2014 zijn er slechts enkele tientallen verkocht. Dit komt vooral door de fantastische techniek die ze gebruiken voor het produceren van de oled-tv's.


Er zijn plannen in dit komende jaar om de productie goedkoper te laten maken, dit door over te stappen van Oled-schermen naar quantom- dot schermen. Dit kan volgens de plannen ruim 3 a 4 duizend euro besparen. Voor de consument zal dit fantastisch en voor de producent natuurlijk ook er zal meer verkocht kunnen worden want de schermen vallen goed in smaak.

kansen