Haat Kwadraat

Flooortje Zwigtman (2007)

Uit het boek (p.74)

'Dus je haat me nog steeds' , concludeer ik opgelucht, nadat ik me heb afgedroogd in het toilet. 'Natuurlik! Alleen ... ik zou het missen als ik niemand meer had om te haten, snap je wel? ' 'Dat is wederzijds. ' Kat straalt, alsof dat het aardigste is dat iemand ooit tegen haar heeft gezegd. Ze geeft me een knuffel en ik knuffel terug. Als dit een talkshow was, zouden we Dr. Phil nu hore zeggen: 'Well, I think we've both learned something here today. '

De samenvatting

- Het thema : de relatie tussen tweeling, de ruzies

- Wanneer de actie gebeurt : /

- Waar de actie gebeurt : /

- Hoofdpersonen :
1) Katleen is de tweelingzus van Michael. Ze is wraakzuchtig, slim (bij vb. : wanneer ze schreeuwde brand om af te leide) en georganiseerd.
2) Michael is de tweelingbroer van Katleen. Hij beschermt Katleen (bij vb. : hij dacht dat Katleen in gevaar was en hij wilde haar redden)

Mijn mening

Ik denk dat de boek was heel boeiend. Ik me identificeer met de hoofdpersonen omdat ik een tweelingzus heb. Ik begreep de verhaal van Katleen en Michael omdat my zus en me maken vaak ruzie. Ik weet dat soms een tweelingzus hebben irratant kan zijn en dat we haten elkaar soms.

De hoofdpersonen wilden een scheiding maar tweeling kunnen niet zich scheiden, ze zullen altijd tweeling zijn. Het is goed waneer ze begrijpen dat ze moeten ruzie maken om echt tweeling te zijn. Het is een groot moment in de verhaal.

De verhaal is heel boeiend om tweeling te begrepen en ik denk dat het geeft mensen een nieuwe opzicht over de relatie van tweeling.