De hamburger files

Edward van de Vendel !

Algemene informatie over het boek.  • Taal: Nederlands
  • Geschikt voor: 13 - 15 jaar
  • Auteur: Edward van d Velden
  • Uitgever: Averbode

Auteur:


Edward van de Velden


Edward van de Vendel geboren in 1964 werkte een tijdlang in het onderwijs, maar is sinds 2001 fulltime auteur. Hij schrijft prentenboeken, gedichtenbundels, kinderboeken en jeugdromans.

Hoofdpersonages zijn:

Sessy is een 16-jarig meisje dat deze zomer bij Maclekker werkt.

Ze komt daar de knappe jongen Joene tegen, waar ze een oogje op heeft.

Waarom zou ik dit boek lezen?

Het verhaal van Sessy en Joene is heel herkenbaar voor iedereen die al eens een vriendschap of liefdeverhaal heeft mee gemaakt. Ook al is het verhaal soms nogal triest.

Inleiding !

Het boek gaat over een meisje Sessy die werkt in de Maclekker. Daar komt ze een jongen tegen genaamd Joene waar ze verliefd op is maar Joene is homo. Sessy werkt dus in de Macklekker waar ze eten klaar maakte,maar alles veranderde heel veel dingens gingen mis. Er gebeuren ook heel veel vervelende dingens met joene omdat hij homo is. hij vond ook dat Sessy moest beginnen met bloggen.

Eigen menig:

IK begon met tegenzin aan het boek ,maar na een aantal pagina's vond ik het boek best wel interessant. Ik vond het ook een heel erg mooie boek. Het is een spannend,romantisch boek, maar het boek gaat vooral over vriendschap.In dit boek wordt ook omschreven hoe ze door slechte gedrag van anderen zich gaan gedragen. Het boek is ook heel erg vlot en duidelijk geschreven. Ik ben ook snel achter gekomen dat het boek heel erg goed linkt met het leven van een dagelijkse tiener.Ik koos het boek omdat het een rare titel had,maar na een tijdje kwam ik achter wat de titel betekende.Wat ik minder vond aan het boek waren de lettertypes. Het boek is zeker een aanrader voor mensen die niet graag lezen of wel lezen. het boek is ook makkelijk te begrijpen.Er zijn ook geen moeilijke worden.het verhaal is ook hel erg boeiend. Het wordt ook heel duidelijk gemaakt dat homo's het niet makkelijk hebben. Er was wel een beetje verwarring tussen de wisseling van weblog en gewone tekst.

ik heb het boek in een keer uitgelezen wat ik bijna nooit doe.