Sfaturi pentru un Site de Calitate

Ce trebuie sa stii pentru a beneficia de succesul site-ului tau

Inca nu au fost inventate acele pastilute magice care sa te ajute sa creezi un site pe care sa il viziteze oricine si apoi sa se reintoarca pe pagina ta, dar sunt insa cateva lucruri pe care le-ai putea avea in vedere si care te-ar putea cu siguranta ajuta. Iata care sunt cele ce vor conduce la un proces de creare site-uri de calitate si care totodata iti vor asigura succesul in randul vizitatorilor:


  • Acorda o atentie deosebita paginilor rapide

Paginile rapide sunt intotdeauna importante si o viteza foarte mica de incarcare a unei pagini va fi cu siguranta observata de catre vizitatorii site-ului tau. O pagina rapida este exact ceea ce un utilizator isi doreste, deoarece ii va conferi acestuia acces direct la informatiile de pe site, la imagini, produse si orice alte aspecte pe care l-ar putea interesa.


  • Pastreaza paginile site-ului scurte, dar nu foartre surte

Scrierea paginilor web este diferits de scrierea paginilor pentru imprimare. Pentru utilizatorii care navigheaza pe Internet, atentia lor este intotdeauna axata pe paginile pe care le vad pentru prima data. Astfel, continutul paginilor va trebui sa le ofere acestora exact ceea ce isi doresc si cat mai refepe, dar in acelasi timp sa nu se piarda in detalii si pagina sa devina astfel neinteresanta.


  • Buna navigare pe un site este foarte importanta

Paginile web vor trebui sa fie foarte bine puse la punct astfel incat fiecare vizitator al site-ului sa stie locul in care se afla si mai mult de atat sa existe oricand pentru el optiunea de a de reintoarce pe homepage.


  • Foloseste imagini clare, dar mici

Imaginile mici pot fi downloadate mai usor de catre utilizatori. Nu este o idee foarte buna sa incarci imagini pe un site fara sa le dimnesionezi sau sa le optimizezi.


  • Foloseste culori adecvate

O pagina web va fi vizibila oriunde pe Internet, indiferent de locatia unui utilizator. Din acest motiv, in momentul in care te gandesti sa creezi un site va trebui sa acorzi importanta detaliilor ce tin de culorile cel urmeaza sa apara pe site-ul tau. In acest sens, ar fi o buna idee pentru tine daca ai avea in vedere simbolistica culorilor, astfel incat sa poti alege cele mai potrivite culori pentru site-ul tau.


  • Verifica orotgragfia si gramatica continutului ce apare pe site-ul tau

Multi dintre utilizatorii Internetului nu tolereaza greselile de ortografie si multi dintre acestia au tendinta sa judece un site dupa calitatea scrisului, greselile de ortografie sau erorile gramaticale, asa ca ai in vedere acest aspect si incearca sa scrii articole cat mai corecte si de o buna calitate in ceea ce priveste continutul.


  • Verifica si pastreaza in buna functionare link-urile de pe site-ul tau

Link-urile care nu mai sunt functionale pot reprezenta un semn pentru cititori cat si pentru motoarele de cautare ca site-ul nu mai este mentinut. Si de ce acestia ar continua sa iti viziteze website-ul, daca tie nu iti pasa de el? In aceste conditii este foarte important sa utilizezi un validator HTML si un Link Checker cu ajutorul caruia sa poti verifica link-urile de la nivelul site-ului tau.


Tinand cont de toate aceste aspecte va fi cu siguranta mai usor pentru tine sa creezi trafic pe site-ul tau si sa te bucuri de un numar mare de vizitatori in fiecare zi.