kraamzorg

folder

wat houd kraamzorg in?

De kraamzorg is de zorg tijdens de eerste acht dagen na de bevalling. De kraamverzorgende is dan de steun en toeverlaat. Zij leert de kraamvrouw alles wat moet ze weten over de verzorging van de baby. Zij helpt met aanleggen aan de borst en verzorgt mevrouw en de baby. De eerste dagen doet zij de baby in bad en verschoont hem of haar. Na een paar dagen gaat de kraamvrouw dat langzaam maar zeker van haar over nemen. Zij staat u dan bij en geeft u tips. De kraamverzorgende verzorgt ook een deel van het huishouden. Ze zorgt ervoor dat douche en toilet goed schoon zijn. Zij verschoont het bed en dat van de baby dagelijks en zij helpt bij het ontvangen van bezoek. De meeste kraamverzorgenden hebben erg veel ervaring met alles wat bij de zorg van een baby komt kijken en ook met alle emoties die een bevalling en een baby met zich meebrengen. De kraamvrouw kunt dus vrij over alle dingen met haar praten, ze zal niet gauw iets gek vinden. Het meeste heeft ze al veel vaker meegemaakt.

Hoe schakel je de kraamzorg in?

Het is verstandig als je kraamzorg aanvraagt als de kraamvrouw 20 weken in verwachting is.ke kan op verschillende manieren kraamzorg aanvragen :- Bij een kraamzorg bij u in de buurt kunt u zich aanmelden.- Online via de site van een kraamzorg.- U kunt bellen naar een kraam instelling.

foto's

De geboorte van je kind is prachtig en een geschenk.

Kraamzorg in andere landen.

In Nederland maken veel allochtonen geen gebruik van de kraamzorg. En als ze de kraamzorg gebruiken, kiezen ze voor een paar uur per dag. Waarom veel allochtonen geen kraamzorg gebruiken is omdat Kraamzorg echt iets is voor in Nederland.Kraamzorg bestaat niet zo veel in andere landen. In veel culturen worden jonge moeders in de kraamtijd geholpen door vrouwen uit de familie en uit de naaste omgeving Vaak weten allochtonen niet dat er zoiets als kraamzorg bestaat en als ze het weten vinden ze het vaak niet nodig Velen vinden: `waarom professiele hulp inschakelijken bij zoiets natuurlijks als de zorg voor een baby? Daardoor is er een grotere sterfte onder baby`s en kraamvrouwen bij allochtone gezinnen.Turkse en Marokkaanse vrouwen weten soms niet goed wat ze moeten verwachten van de kraamverzorgster, de 1 verwacht dat er veel huishoudelijk werk wordt gedaan en de ander denkt dat alleen de baby en zijzelf word geholpen, dat ligt ook aan de hoeveelheid uren dat er kraamzorg is, de kraamzorg voor 2,5 uur per dag zal alleen de moeder en baby doen, bij meer uur worden er ook huishoudelijke klusjes gedaan.