IMOBILIARE

Unde poti gasi cele mai ieftine apartamente din tara

Pretul apartamentelor a scazut cu 1,3% pretul mediu fiind la ora actuala de 978 euro. In topul oraselor cu cele mai mari iefteniri de pret, pe primele trei pozitii se numara Constanta, Ploiesti si Cluj. 2012 a fost primul an de la inceputul crizei imobiliare in care s-a simtit o usoara stabilizare. La nivel national, pretul mediu cerut pentru un apartament este mai mic cu 1,3% fata de pretul cerut in urma cu 12 luni.
Prima pozitie este ocupata de Constanta, cu o scadere de 7,6% a pretului mediu. La sfarsitul anului trecut pretul pentru un metru patrat util costa 856 euro, cat despre apartamentele vechi se pot achizitiona cu pana la 7,4% mai putin fata primele luni a anului 2012.
Locul doi este ocupat de Ploiesti unde s-a remarcat o decadenta de 6,3%.
Cluj-Napoca ocupa locul trei cu un declin al preturilor de 5,5%. Pe segmentul aparatementelor noi scaderea pretului a fost semnificativa; aproximativ 9%. Nu acelasi lucru putem spune si despre apartamentele vechi unde pretul a cunoscut o reducere de numai 1,5%.
In Bucuresti shimbarile de pret nu sunt la fel de abrupte fata de anul trecut. La sfarsitul anului trecut valoarea unui metru patrat util costa circa 1.138 euro cu 3,5 mai putin fata de anul anterior.
Pe pozitia a cincea se claseaza Timisoara cu o ieftenire de 3,1%, urmata de Brasov cu o scadere de numai 0,2%.
Potrivit specialistilor imobiliari piata imobiliara din Romania da semne de stabilizare.