Bedankt en tot volgend jaar!

Jeroen de Jong - De Praktijkvader

De sneeuw wil maar niet vallen, maar kerst komt er toch echt aan. En voordat jullie allemaal de computer - hopelijk - een paar dagen uit zetten, wil ik je nog even hartelijk bedanken. 2014 was voor mij een belangrijk, mooi en intensief jaar. De Praktijkvader wordt steeds meer het succes waar ik altijd in heb geloofd.

Ik ben gemotiveerder dan ooit om een forse bijdrage te leveren aan een wereld van betrokken en eigenzinnige vaders. Vaders die minder stress en meer plezier in hun vaderschap ervaren. Vaders die weten wat ze belangrijk vinden en hoe ze dat neer zetten. Vaders die het soms ook even niet weten en dat toe durven geven. Kortom, vaders waar onze kinderen recht op hebben.

En als ik iets heb geleerd dit jaar is het wel dat je dat niet in je eentje voor elkaar krijgt. Daar heb je reisgenoten bij nodig. Supporters, mentoren, collega's, sparringpartners, vrienden. Dus: dankjewel! Voor het lezen van mijn blogs, het doorsturen van mijn posts, de scherpe feedback, het hart onder de riem en je geduld als ik plank soms missloeg. Zonder jou was ik niet zover gekomen als nu!

In deze nieuwsbrief laat ik je zien wat er het afgelopen jaar is gebeurd en kijk ik vooruit naar 2015. En ik heb - helemaal aan het eind - een cadeautje voor je. Een kerstpakket - maar dan leuk ;-)

'Voor iedere man die het vaderschap serieus neemt en er in wil groeien.'

Een goede plek is het halve werk

Met De Praktijkvader wil ik alleen maar op mooie, inspirerende plekken werken. Ik heb de afgelopen jaren te vaak opgesloten gezeten in saaie kantoorpanden en doodse vergaderzalen met vieze koffie. Daarom doe ik de coaching in de bossen rondom Nijmegen en de trainingen op mooie plekken waar we ook naar buiten kunnen. Mijn thuisbasis is De Pelmolen in Beek bij Nijmegen. Misschien wel de mooiste werkplek in de omgeving. Een fijne, sfeervolle binnenruimte en buiten lopen soms de reeën voorbij. En we kunnen er volop vuur stoken!

Online is ook fijn ;-)

De website is het kloppend hart van de De Praktijkvader. Ik schrijf ongeveer 2 keer per maand een nieuwe blog over van alles wat met vaderschap te maken heeft. Praktisch en uitdagend. Dit jaar had ik 2 series van meerdere blogs: over de relatie met je partner en over doen wat goed is voor jou en je gezin - onderwerpen die keer op keer terugkomen in de coaching, trainingen en mails. Het meest trots ben ik op het blog over een ander hot topic: wat is de plek van je eigen ouders nu je zelf kinderen hebt.

Het gratis e-book 'Hoe word je de vader die je wilt zijn? Van overleven naar sprankelen in 5 praktische stappen?' is inmiddels meer dan 1.000 keer gedownload. Dit mooi geïllustreerde e-book is praktisch, helder en je kunt er meteen mee aan de slag. En het is geïnspireerd op mijn favoriete vaderboek: 'Daantje de wereldkampioen' van Roald Dahl.

Op het moment dat je dit leest doen 50 vaders mee aan de online vader-uitdaging 'Meer hout op je vuur!' In 1 maand ontvangen ze 10 opdrachten in hun mailbox. Deze opdrachten gaan allemaal over jezelf beter leren kennen, grenzen verleggen en op zoek gaan naar de vader die je kinderen gunt. Het is leuk, spannend en verdiepend. De mannen kunnen online delen over wat ze tegenkomen. En de reacties variëren van scherp tot hartverwarmende. Het is de derde keer dat de uitdaging plaats vindt en in mei komt er weer een nieuwe editie!

'Een mooie plek en een veilige sfeer. Bij Jeroen kom je snel tot de kern.'

Nog veel meer + je kerstcadeautje!

Ik zou nog veel meer willen schrijven. Over de prachtbladen Kiind Magazine en Educare waar ik voor schrijf. Over de gave samenwerking met Mark Verhees van 4positviteit. Over al die leuke mensen die ik ontmoet heb. Over alle dappere en leuke vaders waar ik mee heb gewerkt. Over alle plannen voor 2015.

Maar jij hebt nu helemaal geen tijd om dat allemaal te gaan lezen. Dat komt volgend jaar wel weer. Het is nu tijd om naar binnen te gaan. De rust van het gezin op te zoeken. Tijd om met een goed boek en een goed glas en goed gezelschap bij de kerstboom te zitten.

En daar komt mijn kerstcadeautje voor jou goed bij van pas. Haal hem snel via de link hieronder en geniet van alles wat er in zit. Heb het goed met elkaar!


Warme groet,
Jeroen - De Praktijkvader