El meu diari

TGPE Cinema en Curs, Clàudia Martí.

5 d'octubre.

Ja fa gairebé una setmana que vam començar el TGPE de cinema en curs. La veritat és que he après coses que no sabia. M’interessa el món del cinema, tot i que m’agradaria treballar-ho d’una altre manera.


Crec que encara no m’he presentat... Em dic Clàudia i tinc 13 anys, ara faig 2n d’ESO. Estudio a l’institut 4cantons, un institut on la manera que tenim per treballar és diferent a la de tots els instituts. Tenim una assignatura anomenada Treball Globalitzat, que barreja diferents assignatures com naturals, socials i tecnologia entre d’altres. Aquest any ens han donat a escollir el tema. Com he dit abans, jo faig cinema en curs, de l’associació “a bao a qu”. Aquestes classes potser no han sigut massa entretingudes, però jo crec que el que ens estan explicant és interessant. Han sortit els germans Lumière, els inventors del cinema i els creadors de les primeres càmeres que tenien la possibilitat de fotografiar imatges en moviment. M’encanta la fotografia, i m’apassiona el cinema. La veritat és que m’ho imaginava millor, però crec que el millor encara està per arribar.


L’associació de cinema en curs ens va posar un encàrrec. Haurem d’aportar plans documentals del barri. Ho haurem de fer seguint les consignes dels ‘Minuts Lumière’: pla fix, durada d’un minut, que hi hagi moviment i que hi hagi un pla frontal o un punt de fuga.


L’Alba i jo, ja tenim un parell d’idees. La primera seria anar a gravar una cuina. Encara hem de pensar millor la idea. Una altre idea era gravar l’arribada del tramvia, però ja ens la ha tret un altre grup. I per últim, també ens agradaria gravar l’arribada d’una cursa d’atletisme.

Això és tot per avui, és tard! Me’n vaig a dormir!


9 d'octubre.

Ahir, vuit d'octubre, l'Alba i jo, vam anar a gravar el nostre primer minut Lumière. Vam anar al restaurant d'una amiga, la Julia. És un lloc petit. Vam gravar la cuina i la part on fan les pizzes. El vídeo no ens va quedar com volíem, ja que hi havia poc moviment. A mi, personalment, no em va agradar massa com ens va quedar, però a la classe, el grup ha opinat i ens han comentat que no estava gens malament.


Al principi, pensava que tot això era fàcil: gravar un video d'alguna cosa en moviment que durés un minut i que estigués en un pla fix. Però pensar idees cada cop costa més, i les idees que tenim, acaben sortint diferents a la nostra idea inicial.

Ara ja m'agrada més el TGPE, al principi no em va agradar gaire, no li veia massa gràcia al objectiu del projecte, però ara ja ho veig interessant, M'agrada buscar idees, investigar sobre els llocs on vull anar i descobrir-ne de nous.

Tot i que sé que amb l'Alba no treballem massa, m'agrada treballar amb ella perquè em sento a gust, i encara que ens costi posar-nos-hi, quan ens hi posem treballem bé i fem les coses com s'han de fer.


Demà intentarem anar a l'escola d'hosteleria, ja que com el vídeo no va sortir com volíem, hem decidit anar a provar allà. Dissabte tinc pensat anar a les Corts, on faran una cursa. M'agradaria gravar l'arribada, perquè crec que hi haurà moviment: els participants que arriben, la gent que anima i els col·laboradors per allà apuntant els resultats i fent la seva feina.


Divendres em toca presentar davant de segon i tercer la feina que hem fet aquesta setmana al TGPE, amb l'Alba i la Maria. M'encanten les presentacions orals, perquè com més parles més nota et posen, i parlar és el meu fort... Tot i això crec que em posaré una mica nerviosa, estaré explicant davant de 130 persones! I si m'equivoco? Bé, espero que no! Demà m'ho prepararé i espero que surti el millor possible! Ja ho explicaré, bona nit!


PD: Aquí a baix deixo una fotografia que he trobat. M'encanta!

12 d'octubre.

Aquesta setmana potser ha sigut una mica fracàs. Va començar bé, perquè vam agafar bastantes idees, i estàvem treballant bé. Però no hem gravat res més. Dijous no vam poder anar a l'escola d'Hosteleria, avui no he pogut anar a gravar l'arribada de la cursa... I ahir divendres, vam fer la presentació oral davant de tot segon i tot tercer. La gent ens va dir que no estava gens malament, però com ho vam fer amb prezzi, no ens anava internet, el vídeo no es va poder reproduir. Vaig intentar anar el reproductor de Windows i tampoc anava... Jo crec que dilluns parlarem sobre la presentació i crec que les crítiques no seran bones. Crec que l'Anna ens renyarà perquè no ens anava, però espero que ens entengui una mica. La meva germana també va sortir a explicar. Em va dir que li va costar dormir fins i tot la nit abans! És una mica exagerada. La veritat és que tots els grups van estar una mica fluixets en algun moment, menys dos o tres. De moment, encara no m'acaba d'agradar el TGPE. Hauria de fer un gran canvi aquesta setmana que ve, perquè encara no li trobo massa gràcia gravar un minut Lumière en "plan lliure". És a dir, et diuen que facis una cosa amb pautes però has de tenir suficient autonomia i de tot. Em vaig apuntar a aquest TGPE perquè volia aprendre coses sobre el cinema, els rodatges i tot això, i de moment només he après sobre els germans Lumière.


L'Anna em va dir que aquesta setmana seria millor, perquè aprendríem a fer servir la càmera professional i faríem sortides. Si sóc sincera veig com els altres grups van avançant, però crec que nosaltres seguim en el mateix punt. Espero que aquesta setmana canviï la meva opinió sobre cinema en curs, però de moment segueixo amb el pensament inicial. Ja explicaré més la setmana vinent, espero que tot sigui una mica més entretingut, fins la pròxima!

17 d'octubre.

Potser el TG em comença a agradar més. Hem gravat un vídeo d'un wok, el tramvia i tràvelings des d'un autobús. Volíem gravar un parc de bombers però de moment la cosa està difícil, necessiten masses cartes i firmes i de tot... Jo no m'hi fico en aquests temes. L'escola d'Hosteleria es veu que no són massa simpàtics i que per ells molestem.Dilluns va venir la Meritxell. Vam fer una sesió d'una hora amb ella. Ens va ensenyar a fer servir la càmera gran, la de rodatge. Em va encantar aquella sesió. M'encanta la fotografia i el cinema, i també les càmeres. Em va fer molta il·lusió tocar una càmera i aprendre sobre el seu ús.


M'agrada anar a voltar per el barri per filmar i fer vídeos que quedin bé. Em sento satisfeta dels vídeos d'aquesta setmana. Encara que l'Anna digui que podríem fer més feina de la que fem, que no ho nego, crec que aquesta setmana ens hem posat les piles i la setmana que ve ja estarem a totes. Tinc ganes de que sigui la setmana que ve perquè dimarts i dimecres anirem a grabar amb càmera gran.


Ja aniré explicant, de moment la cosa va millorant, bona nit!

20 d'octubre.

Divendres van fer la presentació davant de l'institut la Mari, l'Eugeni, l'Arnau, l'Alex i l'Ivan. Sincerament no em va agradar massa, ja que van parlar més aviat del que estaven fent ells, no el grup. No els hi va quedar del tot malament, però des de la meva opinió, amb el més gran respecte, no em va agradar.Bé, ara parlaré del que ha estat una mica la setmana. Com vaig dir dijous, ja tenim gravat un wok, més d'un travelling d'un autobus, l'arribada del tramvia i l'elaboració d'una pizza. Com vaig dir, lo dels bombers està complicat, però intentarem anar a gravar, perquè crec que en podriem treure un bon profit. Divendres vam anar a un restaurant a gravar la cuina, ja que l'opció d'anar a l'escola d'hosteleria està gairebé impossible. Ens van atendre molt bé, eren molt simpàtics, i, ademès, era un lloc molt maco. Vam gravar la cuina i una espècie de cinta giratòria, per on passava el menjar. Vam posar la càmera allà i es veia tot el restaurant, També hi havia una espècie de finestra, per on es veia la cuina, que quan la cinta passava per allà podiem veure el que fèien els cuiners.


Com ara ja ens començem a moure per el barri i tenim més idees, ja m'agrada més el projecte. Tinc ganes de que sigui dimarts o dimecres, gravarem amb càmera gran!!!


Ja explicaré com va tot, adeu!

tranmvia
100 5564

24 d'octubre.

Hola de nou! Estic bastant contenta d'aquesta setmana. Tot i que al final no hem gravat amb càmera gran (ho farem la setmana que ve), hem gravat amb càmera petita.


Els bombers ens van deixar anar a gravar al seu parc. Hi vam anar dimarts. Ens van atendre molt bé, i ens va agradar molt. Van estar fent pràctiques a un edifici que tenen, i vam gravar des de dins i des de fora. També vam gravar la cuina i la sortida dels camions.


Ahir vam anar a l'escola d'hosteleria. No van ser massa simpàtics, però vam poder gravar bons plans. Tenen moltes cuines i de molt grans. En algunes cuines hi havien pràctiques d'estudiants i hi havia molt moviment. Vam poder fer bons vídeos i moltes fotos, tot i que encara m'ho han de passar tot. A l'escola d'hosteleria hi vam anar el Gabriel, l'Arnau i l'Alba. Em va agradar com treballen i les instalacions, tot i que són una mica estúpids amb tot el respecte del món.


Com he dit, la setmana que ve, anirem a gravar amb càmera gran. Tinc moltes ganes. Crec que nomès queda una o dues setmanes perquè s'acabi el TG. Encara que al prinicipi no m'agradava, ara ja m'agrada més i no vull que s'acabi.


PD: Quan ho tingui tot, penjo les fotos, fins la pròxima!

27 d'octubre

No hi ha gaires novetats des del dijous, que vaig escriure la última entrada. Nomès puc dir que queda ja poc perquè s'acabi el TGPE i en uns dies haurem de tenir el projecte acabat, és per això que, aquesta setmana ens haurem de posar les piles. De moment ja tenim feta la fitxa del minut i la de planificació, i encara que no estigui acabada, tenim la història del lloc on anem a gravar. Aquest és el link del smore que hem fet: https://www.smore.com/bznd-hist-ria-del-poblenou.


Finalment, dir que amb càmera gran nomès farem el minut de l'escola d'Hosteleria. M'agradaria fer-ne més, però és díficil, així que suposo que amb un ja en tindrem prou.


Encara estic esperant les fotos i vídeos d'en Gabriel, quan me les passi ja les posaré. Bona nit!

30 d'octubre.

Finalment, l'escola d'Hosteleria no ens ha deixat anar a gravar avui, és a dir, que ja no la gravarem amb càmera gran. Potser hi tornem per fer-ho amb càmera petita, però no ho sé.


L'Anna ens ha dit que podriem fer una espècie de vídeo de documentació del parc de bombers. Jo no ho vull fer amb el Movie Maker, per això em deixarà un CD perquè m'instali un programa bo per fer vídeos.


Avui he anat a gravar a una fusteria amb l'Eva, l'Anna i la Meritxell. Jo no li veia massa futur com a minut Lumière, però no ha quedat gens malament. Hem gravat un pla força obert. Al darrere es veia un noi serrant una fusta i en primer pla, un fent servir una màquina gegant per tallar les fustes. M'ha agradat molt gravar amb aquella càmera, i m'he sentit com en un plató o alguna cosa una mica professional. Aquí deixo el vídeo de la fusteria, fins la pròxima!

Minut fusteria

3 de novembre.

Dijous, dia 31, a classe, vam mirar tots els minuts Lumière. Per mala sort, la Meritxell no va poder venir, però igualment vam sortir a explicar cadascú el minut, els problemes que hi havien hagut, que els hi semblava, bé, tot sobre aquell minut. Els que més em van agradar van ser els minuts de l'ascensor, el del circ i potser també el del tramvia. En general em van agradar molt tots, crec que hem fet una bona feina.Divendres, va venir l'Alba a casa per fer el reportatge dels bombers. El programa que em va deixar l'Anna em va semblar massa difícil. Vaig mirar tutorials i de tot, però no me'n vaig sortir. Em vaig cabrejar i tot, per això ho vaig deixar estar i vam fer un movie maker. Vam gravar un audio amb la història del lloc i desprès vam explicar sobre l'actualitat. Vam treballar molt bé, i ens ho vam treure de sobre ràpid. Ens va quedar força bé, el deixo més a baix.


Dimarts, tindrem la presentació davant de tots, perquè cada grup expliqui com ha anat el projecte i com ha quedat finalment. A mi, m'agraden aquestes coses i em vaig oferir per sortir un altre cop. Ja vaig preparar el meu guió, però l'Anna encara l'ha de modificar i passar-me'l. Espero que quedi tot molt bé. Ja ho explicaré tot, això s'acaba!

Bombers

9 de novembre

No he pogut escriure durant aquesta setmana ja que he estat de colònies. Aquesta és i serà l'última entrada. Com vaig dir, en aquesta entrada explicaria tot el procès i tot el projecte.


Bé, quan va començar tot, tenia la sensació que m'avorriria molt durant aquest TGPE, però poc a poc, la cosa va anar millorant. Els primers dies no vaig entendre del tot bé l'encàrrec i per això no m'agradava. Després vaig entendre que havíem d'investigar sobre llocs i sobre el barri, però seguia sense prendre'm-ho del tot en serio. Després vaig començar a veure com tothom tenia idees i investigava, i que nosaltres (l'Alba i jo) no avançàvem. Em va passar el mateix amb altres grups de TGPE, tenia la sensació que tots teníen un bon projecte, que poc a poc anava avançant, i en canvi, nosaltres cada setmana seguíem amb el mateix argument. A continuació vam començar a tenir bastantes idees, anàvem a investigar i a gravar a diferents llocs. També vam tenir idees que van acabar sense futur, les vam deixar abandonades i no hi vam pensar més. També hi van haver altres que per qualsevol motiu no vam poder anar, i també les vam acabar abandonant. Van haver-hi alguns entrebancs amb l'escola d'Hosteleria, els Bombers i potser alguna altre cosa. Finalment el projecte ha sigut irregular, però ha quedat bé, hem fet una bona feina.


Al final, vaig quedar satisfeta. Han faltat algunes coses, però bé, finalment ha quedat com ha quedat. No sé si farem un reportatge de l'escola d'hosteleria, però no ho crec. Potser més endevant. Aquí deixo la correcció del reportatge dels bombers, aquest és el definitiu. Adeu!

Bombers