La invenció d'Hugo

Història del cinema

Fitxa tècnica

TÍTOL: La invención de Hugo
PAÍS: Estats Units
ANYS: 2011
DURACIÓ: 126 minuts
MÚSICA: Howard Shore
GUIÓ: John Logan
FOTAGRAFIA: Robert Richardson
PRODUCTORA: GK Films
GÈNERE: Fantasía, drama, aventura

Personatges

SINOPSI

L'Hugo és un noi que viu a l'estació de Montparnasse desde que va morir el seu vi allí, que el va portar el seu tiet. El noi pasa el día arreglant els rellotges de l'estació i agafant peces per arreglar l'automàt del seu pare, també n'agafa d'una juguetería, ón un día el seu amo l'agafa robant i li pren totes les peces juntament amb la llibreta del seu pare on hi ha els plànols de l'automàt. A partir d'aquest moment l'Hugo juntament amb l'Isabella (neboda de l'amo de la juguetería) viuran moltes aventures i descobriran moltísimes coses.

HISTÒRIA DEL CINEMA

La invención de Hugo és una pel·lícula que surten grans personatges de l'hisòria del cinema, els quals se els hi fa un homenatge.

George Méliès

George és un dels personatges més important. Hugo i Isabella descobreixen el seu passat quan troben els dibuixos que havia fet. George ja no era conegut casi, ja que va perdre casi totes les seves pel·lícules quan va have-hi la guerra. Méliès va començar en aquest món gràcies als germans Lumiere, ja que va asistir a una fira on va veure projectada el seu film. A partir d'allí va construir el seu cinematògraf ja que els germans no li van vendre ja que no creien que tingues exit. També va fer els decorats, de director, etc.

George Meliés: Un viaje a la luna (HQ)- Películas de Dominio Público

Germans Lumière

Els germans Lumière són els inventors del cinemàtograf. L'arribada del tren va ser una pel·lícula amb molt èxit, els espectadors s'espantaven al veure el tren arribar.

L'Hugo i l'Isabella la poden veure colant-se al cine.

La llegada de un tren a la estación de Ciotat

L'home mosca

A la pel·lícula es pot veure una escena que es un homenatge a la pel·lícula Safety Last! On surt Harold Lloyd penjant de les agulles del rellotge, ñes pot veure aquesta escena que li pasa a l'Hugo.
Big image

MÚSICA

Howard Shore

Howard va néixer el 18 d'octubre de 1946 a toronto. És director i saxofonista, conegut per les bandes sonores per pel·lícules que ha fet (El silencio de los corderos entre altres). En total ha compost més de 80 partitures per a pel·lícules i té 3 óscars, 3 globus d'or i i 4 premis Grammy.

Característiques de la banda sonora

La banda sonora està ambientada en París, quan l'escoltes aconsegueix transportat-hi fins allí i ficar-te més dins del paper. La banda sonora també està formada per un conjunt de leitmotivs, que és una música que s'aplica a cada personatge quan surt.

OliviaPujol

Banda sonora la invención de hugo by OliviaPujol

Analisi d'una seqüència

He triat aquesta seqüència ja que és un dels moments més esperats: que el automàta funcioni. I ho pot fer gràcies a Isabella, que té la clau amb forma de cor que Hugo portava buscant desde feia molt de temps i el seu pare no havia trobat. També m'agrada ja que a partir d'aquí comencen els fets més interesants.

HUGO _ Autómata

Opinió personal

Personalment m'ha agradat moltíssim, ja que he aprés molt sobre el cinema i de forma fàcil i també és una pel·lícula molt entretinguda i no t'aburreixes, la banda sonora i l'ambient està molt bé,

La recomano molt a la gent que està estudiant l'història del cinema o bé hi està interesat.