Weekmail Enactus Utrecht

Week 35

Lieve Enactor,

Wij hopen dat jullie allemaal een heerlijke vakantie achter de rug hebben en dat jullie weer vol nieuwe energie aan het Enactus jaar kunnen beginnen! Wij als bestuur zijn inmiddels hard van start gegaan: ons jaarplan is bijna af en er zijn alweer verschillende inspirerende activiteiten georganiseerd voor jullie!


Op maandag 2 september starten wij met de Wat is Enactus? Avond. Voor deze avond zijn alle nieuwe leden uitgenodigd op the Office om kennis te komen maken met Enactus en alle projecten. Neem allemaal je agenda mee!


De Kick off Enactus Avond zal plaatsvinden op maandag 9 september in het Beatrixgebouw. Om de avond gezellig met z’n allen te beginnen, verzamelen we om 17:30 uur in het Harbour Restaurant. Voor 15 euro per persoon leggen we hier een goede bodem voor de rest van de avond. Dit deel van de avond is niet verplicht en op eigen kosten, maar wel dé manier om gelijk iedereen te leren kennen. Wil je bij het eten zijn? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan je teamcaptain! Na het eten zullen we in het Beatrixgebouw ons jaarplan presenteren. Ook mogen alle teams vertellen wat hun kwartaaldoelen worden. Vervolgens hebben we een leuke competitie op het programma staan: welk team is al het best op elkaar ingespeeld?


Jullie krijgen de jaarplanning op papier tijdens de Kick off Enactus Avond. Er zal ook een digitale versie van de jaarplanning beschikbaar worden gemaakt! Als je je aanmeldt met je Enactus mail en dan bij de agenda kijkt, zie je alle geplande evenementen. Synchroniseer nu je Enactus mail op je telefoon! Want met de juiste instellingen krijg je dan de jaarplanning automatisch in je agenda op je telefoon. Al gelukt om deze agenda te bekijken? Inderdaad, op 18 september staat de UtrechtInc workshop gepland! Zij inspireren en stimuleren ondernemers met lef om van hun idee een succesvolle onderneming te maken en deze avond gaan we samen met hen aan de slag met onze projecten.


De teams zijn weer begonnen met vergaderen en er staat alweer veel te gebeuren. Lees allemaal de teamupdates door en ontdek wat er allemaal speelt! Het World Cup team heeft er een Bootcamp weekend opzitten. Tijdens dit weekend is tijdens een brainstormsessie een nieuwe weg ingeslagen en bij de presentatietraining zijn vele grappige oefeningen uitgevoerd!


Liefs,


Falco, Eefke, Annelien, Sjors en Annette


Vacature Bestuur Communicatie

Help mee door te zoeken in je eigen netwerk!

Verder zijn wij op zoek naar een nieuw communicatie persoon binnen het bestuur. De vacature staat nu op Facebook, zouden jullie deze met zoveel mogelijk mensen willen delen? Uit ervaring blijkt dat mond-tot-mond reclame bij Enactus het beste werkt, dus wij zouden jullie willen vragen om goed in je eigen netwerk te kijken en om mensen die mogelijk geschikt zijn, direct aan te spreken! Mocht je zelf interesse hebben, stuur dan een mail.


Belangrijke data

Pak je agenda erbij en zet de volgende data in je agenda:

  • 01 sept: Kookeiland @ Dobbertheater (zie weekupdates)


  • 02 sept: Wat is Enactus Avond @ The Office - voor nieuwe leden

  • 09 sept: Kick off Enactus Avond @ Beatrix gebouw Utrecht
    Inclusief eten vooraf (Restaurant Harbour)

  • 18 sept: Workshop UtrechtInc - 's avonds voor alle leden

  • 29 sept - 30 sept: Worldcup!

  • 12 okt: Heineken Experience


Weekupdates

Project X

Om een nieuw project te starten heb je natuurlijk eerst een doelgroep met een bijbehorende 'need' nodig. Dat is nou precies waar wij voor de komende tijd onze focus op hebben gelegd! Wij zijn ons namelijk al een aantal dagen aan het oriënteren op de verschillende doelgroepen die zich in Utrecht bevinden. Volgende week hebben we onze eerste echte vergadering op de Office en hier zullen wij onze bevindingen van de afgelopen week aan elkaar presenteren. Onze volgende stap is dan de straat op gaan en het gesprek aangaan met de potentiele doelgroepen!

Ideeën zijn altijd welkom!


Fiets&ik

Na een lange vakantie is er heel wat gebeurd binnen het Fiets&ik team! Marianne is de enige die nog over blijft van de oude garde. Dit betekent dat er hard gewerkt moet worden door het nieuwe team! Positief is wel dat deze frisse wind een mooie boost kan betekenen!! Vanavond zal de eerste meeting met het oude en het nieuwe team plaats vinden en zullen er nieuwe rollen verdeeld gaan worden.


Op de werkplaats gaat alles gewoon z'n gangetje. Door het mooie fietsweer is het wel wat drukker dan normaal. Zoals jullie op Facebook gezien kunnen hebben is inmiddels de hele werkplaats voorzien van LED verlichting! Een deel van deze verlichting is betaald van de Fiets&ik opbrengst. Iets waar 'het oude team' trots op kan zijn!


Oma's United

Afgelopen week is het Oma's United team met haar berg aan actiepunten. Een van de speerpunten, het juridisch vastleggen van de samenwerking met partners, wordt hopelijk de komende weken afgerond. Deze week krijgen de nieuwe teamleden, Hilde, Marlieke en Xander hun stoomcursus Oma's United. We hopen dat we de komende tijd een hecht 'verenigd team kunnen smeden om onze sociale business verder te helpen. Tips voor creatieve teambuildings uitjes zijn trouwens nog welkom.


Daarnaast kijken wij uit naar de samenwerking met de nieuwe projectcoordinatoren, Falco en Eefke, de eerste stappen zijn al gezet met een informeel kopje koffie. Hopelijk kunnen zij hun illustere voorgangers, Sophie en Vincent, waardig opvolgen.

Tot volgende week, get united.


Project M

Waar we in de vakantie Maxime en Maria al bij een vergadering mochten verwelkomen, zullen aanstaande donderdag Rosalie en Noortje er ook bij zijn. Met deze nieuwe versterkingen gaan we hard aan de slag om project M volledig uit te werken en op te starten om tienermoeders een betere kans op een toekomst te geven.

Komende vergadering zal nog in het teken staan van een introductie van het team, het concept wat er nu staat en het plan voor de komende periode. Ook gaan we naar aanleiding van een tip van Annelien kijken of we in aanmerking kunnen komen voor een projectsubsidie van Youth in Action. Dit initiatief geeft subsidie en ondersteuning aan Europese projecten voor jongeren. Dit zou ons een mooi startkapitaal kunnen geven om het project op te starten en is daarom zeker een poging waard.

Ik sta te popelen om weer te beginnen en kijk al uit naar de eerste Enactus Avond van het jaar op 9 september!


Sosjaal

Sosjaal gaat lekker! We hebben samen met onze superawesome nieuwe leden hard doorgewerkt in de zomer, en niet zonder resultaat! De vrouwen hebben hele toffe hoofdbanden gebreid voor onze wintercollectie. Ook gaan we waarschijnlijk onze oude sjaals bij de ijs&zopie verkopen, en zijn nieuwe sjaals met hele mooie winterkleuren in de maak. Nog meer groots nieuwsch: vanaf september gaan de vrouwen uit Bilthoven maandelijks een workshop geven in Utrecht! Elke laatste zaterdag van de maand, beginnende op 28 september. Blok ze vast allemaal in je agenda en brei al je eigen warme dingetjes voor deze winter! :D


Een warme groet (jaa you see what we did there), Sosjaal


Kookeiland

Deze weekupdate staat in het teken van onze aankomende catering: Het Dobber Festival.

Het Dobber Festival is een prachtige boottocht van Ledig Erf tot aan het Willemsplantsoen tijdens 'Uitfeest' (Culturele Zondagen).
Heb je watervrees? Kom dan gewoon lekker chillen bij het Willemsplantsoen a.s. zondag en geniet van de heerlijke Kookeiland gerechten! Tot 1 september!

Naast deze leuke opdracht komt er zaterdag een journalist van Straatnieuws met ons meekoken en zal zij een stukje over ons project schrijven.

Kortom, we zijn goed op weg om meer naamsbekendheid voor Kookeiland te genereren!