Felt Laboratory

19-21 Juni, 2014 Ricarda Assmann

Fascinerende Vilt Oppervlaktes

Ricarda Assmann uit Duitsland heeft na vele jaren zelfonderzoek en studie met het vilten veel kennis opgedaan. In deze workshop zullen ervaren viltmakers verschillende technieken onderzoeken hoe een (voor)vilt gedurende het viltproces zodanig wordt gemanipuleerd zodat daarmee een buitengewoon viltoppervlakte wordt gecreeerd.

Wat gaan we doen

Bijzondere materiaalmixen, beheersen van lastige matirialen, versterken van een wild of juist glad oppervlak, combinaties van ogenschijnlijke tegenstrijdige materialen zullen de uitdaging vormen van de twee dagen.


Je doet diverse onderzoeken en maakt proeflappen op je eigen persoonlijke manier, dat helpt om te zien waar je naar toe wilt met het vilt maken. Je knipt, naait, stapelt en laat uitpuilen. Je speelt met voorvilt, structuren, texturen, vorm en design. Je eigen ervaring en resultaten wordt met elkaar besproken zodat we kunnen leren van elkaar. De kennis van kunstenaar en Gestalt therapist van Ricarda zal je hierin een eind op weg kunnen helpen.


Tenslotte kies je iets uit wat je aanspreekt en wat je inspireert in je eigen werk. Dit werk je verder uit in een eigen object, sculptuur of wandobject.


De workshop wordt gedoceerd in het Engels of Duits en vertaald in het Nederlands waar nodig

Wie is Ricarda Assmann?

Ricarda Assmann is geboren en getogen in Duitsland. Zij werkt al ruim negen jaar met vilt en heeft haar eigen handschrift gevonden hierin.

Ricarda zegt hierover: Het werken met vilt is voor mij de vormgeving van mijn gedachten en de beweging van mijn handen door middel van wol. Het geeft me een diep gevoel van voldoening om deze indrukken van gevoelens en golven van gedachten zichtbaar en tastbaar te maken. Wat heel speciaal mijn aandacht trekt zijn de oneindige mogelijkheden met structuren en texturen en dat wat het doet met wat er binnen jezelf eruit moet. Bijzonder interessant zijn de gescheurde en verknipte stukken of die stukken die weerstand bieden en deels uit balans raken, zoekende naar hun eigen betekenis.


Meer over Ricarda Assmann vind je hier: www.filzfrau.de of ricarda@photo-text.de

Registratie / Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, accomodatie, routebeschrijving, registratie en betalingsvoorwoorden op onderstaand emailadres.