The Corliss Group Tech Review

The Corliss Group Latest Tech Review om ZTE V5-specifikationen

Det är troligt att du inte skulle vara medveten om att kinesiska hårdvara tillverkaren ZTE är världens sjunde största smartphone maker. Företaget levererat ca 40 miljoner smartphones, förra året. Ett stort antal av dessa enheter är vit etikett telefoner omdöpta av teleoperatörer och säljs som sin egen.


Även i Indien säljs CDMA-telefoner från ZTE av lik av tillit och Tata DoCoMo (dåvarande Tata Indicom) under sina egna varumärken. Detta är också en anledning till varumärkeskännedom för företaget är låg bland smartphone konsumenterna även om nätverksutrustning av det allmänt har använts av mobila bär i landet.


ZTE säger man vill ändra på detta med sin Nubien linje av smartphones. Företaget har infört avancerade enheter på den globala marknaden och vill införa dessa telefoner i Indien i en nära framtid. Men till att börja med det eyeing segmentet lukrativa budget som bevittnar en del action med spelare som Motorola, Xiaomi, Micromax och Asus slåss ut.


ZTE har infört V5 som ståtar med Moto G-liknande hårdvaruspecifikationer och en mycket bättre kamera. Det har prissatt telefonen till en sweet spot av Rs 10,999. Kommer ZTE V5 att kunna hävda sig i den trånga budget smartphone marknaden? Vi försöker att ta reda på i vår granskning.


Design och bygga


ZTE V5 ser bättre jämfört med liknande prissatta-telefoner telefoner säljs av inhemska telefon försäljare. Passform och finish av telefonen ge inte riktigt oss en anledning att klaga. Det är inte mycket lätt men heft balanserar ut bra med telefonens fysiska mått och utstrålar en känsla av hållbarhet även om baksidan av telefonen är flyttbara.

Det fanns inga knarrar eller vickar. Telefonen har rundade hörn och plast frontpanelen är staplade ovanpå bottenram.


Display


Telefonen sport en 5-tums 720p IPS-skärm som göras av Sharp. Det har Asahi Dragontrail glas skydd.


ZTE V5 display är en av bästa i sin klass. Färgerna ser verkligen levande och ljusstyrkan var optimal. Solljus läsbarhet var också ganska bra. Visningsvinklar var riktigt stort och det fanns ingen distorsion.


Kamera


Kameran på ZTE V5 är en av dess bästa egenskaper. 13MP bakre kameran som kan skryta med blått glas komposit IR-filter och en Sony Exmor RS CMOS-sensor, tar bra bilder i dagsljus med god nivå av detalj, exakta färger och balanserad kontrast.


Programvara


ZTE V5 körs en anpassade version av Android 4.4 KitKat. Företaget kallar programvara huden Nubien UI och lägger till anpassade apps, app ikoner, menyer och övergångseffekter att ge det en distinkt smak.


Prestanda


ZTE V5 drivs av en 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 processor och 1GB RAM. Navigera över telefonens meny, avskjutningsrampen apps och växla mellan dem var mestadels slät.


Gaming


Spel som Subway surfare och Temple Run löpa smidigt utan fördröjning eller stamma. Även grafikintensiva spel som asfalt 8 och Riptide GP 2 utförs hyggligt med enstaka bildruta droppar.


Dom


På Rs 10,999, kunde ZTE V5 ha varit en stor budget smartphone, särskilt med dess bra kamera maskinvara, anständigt prestanda och batteritid liv och trevlig byggkvalitet. Dock telefonens programvara saknar förfining och hindrar oss från att rekommendera det över den nya Motorola Moto G och Xiaomi Redmi 1S. Utelämnandet av menyn senaste apps skulle reta användare som byter från en annan Android-telefon.