Practoraat Sociale Media

werkconferentie op woendagmiddag 5 maart 2014

Woensdagmiddag 5 maart 2014 organiseert het Practoraat Sociale Media....

.....een werkconferentie waarbij Doekle Terpstra (CvB Inholland) vertelt over een turbulente periode bij Inholland en de rol van sociale media daarbij, Simone Versteeg (socialemedia-strateeg Dell) over de verplichte sociale mediatraining binnen de Amerikaanse multinational en Madelief Keyser (programmamanager Innovatie van Kennisnet) over de belangrijkste trends voor onderwijs en technologie in de komende 5 jaar.

Daarnaast zullen onderwijsprofessionals workshops geven over de rol van sociale media in het onderwijs en in relatie met het bedrijfsleven.

Werkconferentie Practoraat Sociale Media

Wednesday, March 5th, 12:30-5:30pm

36 Condensatorweg

Amsterdam, NH

Programma

Langzamerhand gaan wij ook in het onderwijs begrijpen hoe het zit met de sociale media, wat de mogelijk-/moeilijkheden zijn en welke successen er geboekt worden. De samenwerking tussen Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Utrecht, Hogeschool Inholland, Pakhuis de Zwijger, Publieke Omroep Amsterdam, OV Westpoort, ecbo en GOC wil graag laten zien wat tot nu toe vanuit het Practoraat Sociale Media is ontwikkeld en waar de komende jaren focus op komt te liggen.

Op 5 maart wordt daarom vanaf 14.00 uur een werkconferentie gehouden met professionals en studenten. Alle genoemde partijen zullen met delegaties en genodigden aanwezig zijn. Jorick Scheerens (projectleider) en Jelle Koolstra (practor) zullen scherp het sociale mediaklimaat in het beroepsonderwijs duiden. Vervolgens zal keynote Doekle Terpstra (CvB Hogeschool InHolland) het podium krijgen om te laten zien wat Twitter voor een bestuurder oplevert, wat het effect is van interactie met studenten en de vraag beantwoorden hoe het toch komt dat zoveel bestuurders zijn voorbeeld niet volgen.

De tweede keynote is Simone Versteeg. Zij stond aan de wieg van een actief social media beleid van Dell (100.000 werknemers). Centraal in de aanpak van Dell staat de Social Media and Community University (SMAC), een intern opleidingstraject. Zij legt uit hoe het werkt, dat andere grote partijen ook aan de weg timmeren maar dat met name overheid en onderwijs achterblijven.

Derde keynote is Madelief Keyser, programmamanager Innovatie van Kennisnet en mede-opsteller van het Trendrapport. In dit rapport wordt inzicht geboden in de belangrijkste trends voor de komende vijf jaar op het gebied van onderwijs en technologie.

Vervolgens zal er een workshopronde plaatsvinden waarin o.a. Maarten Essenburg (Pakhuis de Zwijger) en verschillende projectleden van het Practoraat inzicht geven in actuele ontwikkelingen aan de hand van praktische kennissessies.