Historia de google

Desde 1995 fins l'actualitat

Larry Page y Sergey Brin

Es van coneixer a la universitat de Stanford al 1995

El primer intent (1996)

Van participa en un programa de posgrau en informatica i van començar a col·laborar en el desenvolupament d'un motor de cerca anomenat BackRub que s'utilitza en els servidors de Stanford durant mes d'un any, però finalment l'universitat va deixar d'utilitzar-lo perque requeria molta ample de banda.

El nom de google(1997)

s'adonen que el motor de cerca BackRub necessita un nou nom. Després d'una sessió de pluja d'idees, es decideixen per Google, fent un joc de paraules amb el terme matemàtic "gúgol", la pronunciació en anglès és similar a la de "Google" i que es refereix al número u seguit de 100 zeros. L'elecció del terme es basa en el seu objectiu d'organitzar una quantitat aparentment infinita d'informació a la web.

Primer lloc de treball(1998)

Google fixa el seu lloc de treball al garatge de Susan Wojcicki

Van creixent poc a poc(1999)

L'oficina del garatge es queda petita i Google es trasllada a un nou local al 165 d'University Avenue a Palo Alto (Califòrnia), amb una plantilla composta únicament per vuit empleats.

Tambe anuncia una injecció de capital de 25 milions de dòlars procedent de Sequoia Capital i de Kleiner Perkins. John Doerr i Michael Moritz s'incorporen a la junta directiva. En el comunicat cita Moritz, que utilitza el terme "Googlers" per referir-se a les persones que utilitzen Google.

Google ja te diferents idiomes(2000)

llança les primeres versions del seu cercador en deu idiomes: alemany, danès, espanyol, finès, francès, italià, neerlandès, noruec, portuguès i suec.

És converteix en el motor de cerca predeterminat i AdWords es posa en funcionament amb 350 clients

Eric Schmidt(2001)

Es nombra president de la directiva .

Llança la recerca d'imatges, que permet accedir a 250 milions d'imágenes.La empresa obre la primera oficina internacional a Tòquio.

Millora d'AdWords (2002)

versió completament millorada d'AdWords que inclou, entre altres coses, un nou model de preus segons el cost per clic.

Pyra Labs(2003)

Google adquireix Pyra Labs, l'empresa creadora de Blogger.

Wall Street(2004)

Google debuta a Wall Street el 19 d'agost amb una oferta pública inicial de 19.605.052 accions ordinàries de classe A. El preu d'obertura és de 85 dòlars per acció.

Chrome Web Store (2010)

Amb més de 120 milions d'usuaris de Chrome (comparats amb els 40 milions del 2009), vam obrir Chrome Web Store para empreses i introduïm un programa pilot per a ordinadors amb Chrome US.

Aniversaris (2011)

Per el 122. Aniversari de Charlie Chaplin, es presenta el primer doodle animat de Google.